Підтримати нас

Соціальний відділ Великокопанівської громади розширює свої можливості

Vgoru
Автор статті
01 лютого 2022 08:30
1,678
Поширити:

Автомобіль для надання соціальних послуг, пральна машина, холодильник, тример для скошування трави, бензопила та інше електрообладнання - тепер ця новенька техніка допоможе покращити життя одиноких пенсіонерів Великокопанівської громади.

На обліку відділу «Центр надання соціальних послуг» Великокопанівської сільської ради перебувають 24 одиноких або тих, що самотньо мешкають, пенсіонерів та людей з обмеженими фізичними можливостями. У їх житті  працівники відділу відіграють дуже важливу роль, дбаючи про кожного.

Завідувачка відділу “Центр надання соціальних послуг” Ольга Шейко

Серед підопічних, зокрема, 75-річна  Олександра Федотівна Кривоносова, мешканка Великих Копанів. Таких, як вона, називають “лежачими”, а це означає, що старенька потребує постійного догляду. Але розраховувати на допомогу від рідних їй не доводиться, адже у неї нікого немає.  Наприкінці 2021 року Олександра Федотівна захворіла на COVID-19, потрапила в обласну лікарню. Після інтенсивного курсу її виписали, а от потрапити додому вона не могла. З благаннями про допомогу жінка зателефонувала соціальним працівникам, які в режимі “надзвичайної ситуації” знайшли можливість забрати та привезти її.   

Наразі такі питання вирішити простіше, адже у службі тепер є автомобіль. 

Громада отримала соціальний автомобіль завдяки співпраці з ПРООН 

За час існування Великокопанівської громади сфера надання соціальних послуг взагалі значно змінилася. 

Зокрема, реконструювали приміщення Центру надання соціальних послуг, встановили сучасну систему опалення, кожну кімнату облаштовано кондиціонерами, встановлено душову кабіну та бойлери, створено пункт зі збору та передачі речей “БлагоROOM”.

Пункт зі збору та передачі речей "БлагоROOM"

В останні дні 2021 року отримали довгоочікувані меблі для облаштування робочих місць у Центрі надання соціальних послуг.

 

Також для надання послуг придбали  варочну поверхню, холодильник, пральну машину, праску, мікрохвильову піч, бензопилу, дриль, тример для скошування трави та інші електроінструменти.

Для соціальних працівників відсутні кордони можливостей

Ці придбання значно розширять перелік соціальних послуг для населення. Завдяки повністю укомплектованому обладнанням та інвентарем соціальному автомобілю мобільні бригади за потребою зможуть і траву покосити, і дерево спиляти, і навіть відремонтувати меблі. До того ж, у Центрі надання соціальних послуг  облаштують кухню. Тож соціальні працівники зможуть не тільки зберігати закуплені для своїх підопічних продукти, а й готувати для них.

 

Окрім того, наявність кухонного приладдя знадобиться під час роботи у Центрі пункту обігріву. У холодну пору року ніщо так не зігріває, як гарячий чай та душевне тепло.  

Адже Великокопанівська громада – це про людей та для людей!

Матеріал підготовлено у межах Медіашколи “Вгору”, що проводять Благодійна організація “Фонд милосердя та здоров’я” в партнерстві з Медіаплатформою “Вгору” за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Фото Наталії Солодкої

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ