Підтримати нас

Сафарі на Маврикії, Централ-парк, батьківщина Санта-Клауса, круїз Карибами. Як відпочити під час “російської загрози”

Автор статті
01 лютого 2022 11:30
1,030
Поширити:

Повідомлення про високу концентрацію російських військ біля кордонів України, про  загрозу агресії надходили з різних інформаційних джерел впродовж усієї другої половини 2021 року і, нарешті, у грудні 2021-січні 2022 років досягли піку. Багато експертів, та й пересічні громадяни України оцінили цю ситуацію як найзагрозливішу. За такого стану, здавалося б, природно мала б випливати максимальна концентрація уваги всіх чиновників і депутатів на своїй безпосередній роботі. Однак у представників нашої еліти щодо цього є власні міркування.

Інакше, наприклад, важко припустити, чому в такий доленосний для країни момент Верховна Рада пішла на 38-денні канікули. Як повідомляють у Комітеті виборців України, за останні 10 років це був найтриваліший період зимових канікул для обранців.

Останнє перед цією паузою засідання парламентарії провели 17 грудня минулого року, а наступне відбулося лише 25 січня року поточного. При цьому, всупереч очікуванням виборців та  здоровому глузду, переважна кількість нардепів провели новорічні свята та загалом відпустку у звичному для себе життєвому стилі – тобто, на широку ногу.

Буковель і Куршевель, Занзібар і Маврикій, Дубаї та Ер-Ріяд, Париж і Стокгольм, Майямі та Нью-Йорк - це далеко не повний перелік новорічних географічних переваг “слуг народу” (як членів однойменної фракції у ВР, так і їхніх колег).

Як зазначила у коментарі телеканалу “Україна” заступник гендиректора ВГО “Комітет виборців України” Наталія Лінник, ця тривала відпустка обійшлася українським платникам податків у 90 мільйонів гривень.

Заради справедливості підкреслимо, багато депутатів Новий рік та Різдво все ж таки відзначали на батьківщині, як правило, у родинному колі. Про що не забули показово повідомити на своїх сторінках у соцмережах та у відеоблогах. А ось інформація про закордонні розважальні поїздки зникла з акаунтів нардепів уже з початку грудня: ймовірно, керівники фракцій наполегливо рекомендували підлеглим завбачливо "не світитися", щоб укотре не дратувати  "населення".

Але, на біду, у цей період регулярно "палили контору" близькі родичі можновладців - в основному, дружини та діти, яким не терпілося поділитися з користувачами мереж своїм захопленням від заморських див.

Так, місце новорічних пригод депутата Дмитра Наталухи “видала” його колега за місцем роботи та водночас дружина Олена Шкрум.

"Спочатку лижні прогулянки казковою батьківщиною Санта-Клауса Лапландією, а потім - романтичні прогулянки Стокгольмом", - написала Альона на своїй сторінці в Інстаграмі.

Своєю чергою, прекрасна половина нардепа Миколи Тищенка, відомого ресторатора, який досі вважає, що яловичину в Україні можна придбати за 50-70 гривень за кілограм, розповіла в тому ж таки Інстаграмі, що новорічні канікули подружжя провело в Об'єднаних Арабських Еміратах, де ніч у найдешевшому готелі коштує близько 30 тисяч гривень.

“Не можу сказати нічого хорошого про цей готель, тільки заради друзів тут. Найгірший сервіс у Дубаї, три зірки максимум”, - поблажливо розповіла Алла Барановська (прізвисько – Боня).

У гонитві за “дольче віта” не бажають відставати від законодавців і представники виконавчої гілки української влади. Так, дружина міністра культури Олександра Ткаченка яскраво розписує відпочинок на острові Маврикій в Індійському океані.

“З того, що ми спробували, дуже рекомендую сафарі по савані на відкритому бусику. Там ви зустрінете жирафів, оленів та антилоп, страусів, носорогів, зебр, які обов'язково підійдуть до бусика потикати носиком, розраховуючи, що їм щось перепаде”.

Будемо сподіватися, Ганна рекомендує таке веселе дозвілля передусім сільським вчителям, працівникам водоканалів, пожежникам або водіям тролейбусів, які у вільний час обов'язково дослухаються до її порад і рушать на південний схід Африки.

До речі, за три авіаквитки на Маврикій в економкласі тільки в один кінець заплатити слід понад 50 тисяч гривень, а подорож у бізнес-класі потягне на 200 тисяч "з копійками". Це, на секунду, - приблизно двадцять середньомісячних зарплат працівника культури України.

У цій “лайф-сторі” міністра “вишнею на торті” виблискує його літнє висловлювання, в якому він закликав громадян за часів пандемії “задовольняти спрагу до подорожей поїздками Україною”.

Втомливою була дорога на зимовий відпочинок сім'ї міністра фінансів України Сергія Марченка. Як скаржиться в Інстаграмі його дружина Марина, “це був найдовший і стомливий переліт у моєму житті. 3 літаки, від будинку до готелю 27 годин. Але ми перенесли все стійко!”

Як з'ясувалося, долати такі негаразди та поневіряння було варто. Адже подружжя Марченків заселилося в п'ятизірковий готель “Iberostar Quetzal” у мексиканському місті Канкун, що входить до десятки найрозкішніших курортів планети. За найскромнішими розрахунками, разом із перельотами відпочинок міністра та його родини обійшовся у півмільйона гривень.

"Я не прихильник економії, я прихильник ефективних витрат", - мужньо примружившись, виклав якось Сергій Марченко своє управлінське та життєве кредо в одному з телеінтерв'ю.

Поки Україну трясли небачені за всю історію хакерські атаки, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров вважав за краще піти від справ і помандрувати з дружиною і сином по "знакових" кінематографічних місцях, відвідавши кілька мегаполісів США.

Музей мистецтв у Філадельфії, Рокфеллер-центр та Бруклінський міст, Централ-парк та екскурсія знаменитими локаціями блокбастера "Один дома-2" у Нью-Йорку - відпустка, яку, безсумнівно, надовго запам'ятають Федорови. А, побувавши на Манхеттені у низці ресторанів, дружина міністра Анастасія склала їх особистий рейтинг, написавши в Інстаграмі:

"Не можу сказати, що в Нью-Йорку мені особливо смачно, але тут у нас є пара закладів, які стабільно хороші, а ми як справжні зануди тільки в них і ходимо".

Чудово себе почував на “батьківщині демократії” у перші дні нового року і колишній журналіст та нинішній член Наглядової ради “Укрзалізниці” Сергій Лещенко. Втім, непримиренний борець із корупцією почав свою відпустку задовго до того, прилетівши до столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяду. Про цей візит він висловлювався у своїх відеозверненнях дуже туманно, стверджуючи, що перебуває на Аравійському півострові на якійсь “конференції”.

До речі, незадовго до Нового року дружина Сергія, діджейка Анастасія Топольська мала  виступати в одному з клубів Москви, але пильні користувачі мереж та журналісти розкрили цю “зраду” і зробили її публічною, після чого в Анастасії раптово виявився ковід. Але вже за кілька днів вона постила повідомлення з Афін. 

Щодо Америки, то подружжя Лещенків, як і родина Федорових, має право зберігати цю поїздку в кращій скриньці своїх спогадів. Адже їм випала удача провести цю відпустку в Карибському морі на борту круїзного лайнера “Harmony of the Seas” - другого за величиною і розкішшю туристичного судна світу.

Цікаво, що, навіть посилено відпочивши та повернувшись із далеких країв, ті ж депутати Верховної Ради досі не поспішають зайняти свої місця у кімнатах комітетів та залі засідань. Як свідчить КВУ, одразу 70 депутатів все ще не з'явилися на своєму робочому місці. Щоправда, спікер парламенту Руслан Стефанчук пояснив: якась частина хворіє на коронавірус і працює онлайн, а ще кілька нардепів вирушили на засідання Парламентської Асамблеї ООН.

Що ж, як кажуть, красиво жити не заборониш, а депутати, чиновники та їхні сім'ї теж люди, зрештою. Та й, поки суд та справа, напруга, пов'язана з російською загрозою, почала потроху заспокоюватися. Саме час через півтора місяці відпочинку від тяжких і праведних праць, засукавши рукави, взятися до роботи задля блага України.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ