Підтримати нас

Пулітцерівська премія оголосила про спеціальну відзнаку для журналістів України – «За відвагу, витривалість та відданість правді»

Vgoru
Автор статті
10 травня 2022 08:45
788
Поширити:

Про це повідомила пресслужба Премії у Twitter.

Цією  Премією, започаткованою  американським видавцем Джозефом Пулітцером 1904 року,  відзначають у США досягнення в царині літератури, журналістики, музики й театру.   

«Рада Пулітцерівської премії із задоволенням присуджує особливу відзнаку українським журналістам за їх мужність, витривалість та відданість правдивому репортажу під час жорстокого вторгнення Путіна в Україну. Попри бомбардування, окупацію, викрадення та навіть смерть у своїх лавах, журналісти наполегливо намагаються надати точне уявлення про жахливу реальність, яка робить честь Україні та журналістам у всьому світі», – йдеться у спеціальній цитаті.

Премію вручають  щороку  першого понеділка травня опікуни Колумбійського університету, якому Джозеф Пулітцер для фінансового забезпечення нагороди свого часу пожертвував 2 мільйони доларів. До 2017-го  премія становила 10 тисяч доларів, з 2017-го – 15 тисяч.

Автори та видання, що номінуються на Пулітцерівську премію, з 2006 року можуть надавати  журі не лише публікації в друкованих ЗМІ, але й оприлюднені в інтернет-виданнях.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ