Підтримати нас

Повне КАСКО: все, що потрібно знати автовласникам

Vgoru
Автор статті
15 жовтня 2022 08:17
5,227
Поширити:

Про те, що не варто виїздити за межі власного подвір’я без автоцивілки, розуміють всі, але от що собою являє страхування КАСКО, а тим паче повне, знають лише одиниці. Звичайно, таке слово чули всі, а от що за ним ховається, варто розібратися детальніше.

Що таке КАСКО та навіщо потрібна ця добровільна страховка

Сьогодні поговоримо саме про повне КАСКО, адже в цьому виді добровільного страхування автомобілів є свої особливості. Основна ціль оформлення такого договору – компенсувати власнику ТЗ збитки, незалежно від того, хто їх спричинив. Цей поліс гарантує всі відшкодування, у тому числі непередбачені у звичайних страховках. Наприклад, тріщини скла від протаранення птахом чи пошкодження в результаті падіння бурульки.

Основна причина оформлення саме КАСКО – це покриття збитків власнику, незалежно від того, хто винен в появі пошкодження. Тобто така страховка – ваш захист від найрізноманітніших непередбачуваних ситуацій на дорозі.

Зверніть увагу, що при купівлі транспорту в кредит, вимагається саме таке страхування, адже це убезпечує кредитора від втрати доходу.

Від чого залежить вартість КАСКО?

Страхова компанія «Арсенал Страхування» (https://arsenal-ic.ua/) пропонує достатньо зручні умови для тих, хто бажає оформити КАСКО. Формування ціни відбувається з урахуванням таких факторів, як-от:

  • марка авто, його вік, потужність двигуна;
  • частота викрадень такої марки саме в вашому населеному пункті/регіоні;
  • вартість запчастин та послуг ремонту на СТО конкретно у вашому населеному пункті;
  • страхова історія власника. Тобто як часто та в наскільки серйозні ДТП потрапляв, якого розміру здійснювалися страхові виплати;
  • наявність сигналізації та її тип;
  • місце паркування. Звісно, якщо залишаєте авто перед багатоквартирним будинком, а не на паркінгу, що охороняється, то шансів отримати пошкодження більше.

Оскільки розглядаємо повне КАСКО, то опції будуть максимальні, тобто отримаєте додаткові послуги. Їхній перелік може відрізнятися залежно від страхової компанії. Найрозповсюдженішими є наступні: евакуація при ДТП, виїзд фахівця СК на місце, підвезення пального та безліч інших.

Як обирати СК для придбання КАСКО

На ринку достатньо багато пропозицій, тому варто дуже сумлінно поставитися до вибору страхової компанії. Звертайте увагу на такі чинники:

  • рейтинг. Перегляньте різні експертні переліки;
  • рівень виплат (не менше ніж 30–60%). Це означає, що в 30–60% звернень страхова компанія надає компенсацію при настанні передбаченого полісом випадку;
  • виплати при викраденні. Вони повинні досягати 100%.

Звертайте увагу ще й на такі нюанси, як покриття збитку в разі викрадення з будь-якого місця дислокації або ж чіткість та однозначність визначення цього поняття. Крім того, обов’язково дізнайтеся, чи підлягає компенсації збиток, нанесений в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. 

КАСКО також доступне для купівлі онлайн або в офісі страхової компанії. Відповідно, для придбання поліса навіть із дому зовсім не обов’язково виходити.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ