Підтримати нас

Підготовка до онлайн саміту Міжнародної “Кримської платформи” майже завершена

Vgoru
Автор статті
17 серпня 2022 11:03
529
Поширити:

Десятки країн та міжнародних організацій вже підтвердили свою участь в онлайн-саміті Міжнародної "Кримської платформи", повідомляє перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова у Facebook.

За її словами, "Кримська платформа" є одним з важливих інструментів відновлення територіальної цілісності України та європейської безпеки в цілому. До цього саміту продовжують приєднуватися нові учасники з різних континентів, які готові разом з Україною наближати деокупацію Криму та відстоювати міжнародний правопорядок, заснований на правилах.

Метою онлайн-саміту є активізація діалогу та здійснення кроків для посилення Міжнародної Кримської платформи на тлі повномасштабного вторгнення росії, а також розширення географії учасників платформи.

Під час саміту заплановано обговорити:

  • роль тимчасово окупованого росією Криму не лише у триваючій повномасштабній агресії проти України, але й у підриві безпеки у всьому Азово-Чорноморському регіоні, в провокуванні росією глобальної продовольчої кризи;
  • подальшу спільну реакцію на грубі порушення росіянами прав людини на півострові, які після 24 лютого лише посилились;
  • посилення політики невизнання для нівелювання усіх намагань росії легітимізувати спробу анексії півострова.

Нагадаємо, що у серпні 2021 року “Кримська платформа” була започаткована президентом України у форматі консультацій з усіх питань, які пов'язані з півостровом. Головною метою саміту є пошук можливостей повернення Криму до складу України.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ