Підтримати нас

Перевірка на КПВВ «Каланчак»

Автор статті
14 лютого 2020 07:02
785
Поширити:

Народні депутати в рамках виїзного засідання Комітету Верховної Ради з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій 11 лютого перевірили контрольний пункт в’їзди-виїзду «Каланчак» та належний до нього Центр надання адміністративно послуг (ЦНАП).

Візитери дійшли до межі, з якої свою дорогу по Херсонщині починають жителі АРК Крим.   Першу проблему виявили майже одразу – у вуличних туалетах не було води. На питання очільника обласної облдержадміністрації Юрія Гусєва про причини відсутності води співробітники КПВВ відповіли, що взимку вуличні туалети зачиняють, бо в них не передбачено водопостачання в холоди.

Представники Комісії ВР почали перевірку з вуличних туалетів

Але за винятком проблеми з туалетом наявність іншої інфраструктури приємно здивувала присутніх.

"За два місяці ми завершили будівництво усього комплексу, - зазначив Юрій Гусєв. - Замовником за рішенням Кабміну стала «Укрзалізниця». Напередодні ми підписали меморандум між Херсонською облдержадміністрацією та «Укрзалізницею», саме тому все працює, і ЦНАП у тому числі. Зараз чекаємо на рішення уряду про те, хто буде балансоутримувачем КПВВ".

Юрій Гусєв залишився незадоволений відсутністю води у кранах.

Однак у голови Меджлісу Кримськотатарського Народу Рефата Чубарова виникли претензії до інших «нюансів» роботи контрольного пункту. Спочатку він звинуватив місцевих співробітників в тому, що вони питають людей, які перетинають КПВВ про наявність в них паспортів Російської Федерації. А потім вимагав від адміністратора прилеглої автостанції відповісти на скарги перевізників про побори за в’їзд на територію контрольного пункту.

Але і офіцери, і адміністратор автостанції категорично заперечували  звинувачення. На пропозицію голови Комітету ВР Дмитра Лубінця надати факти про порушення, Рефат Чубаров відповів фразою «ми знаємо те, що знаємо».

"Я теж про це чув і ми проводили перевірки, - зазначив Юрій Гусєв. – У сервісній зоні одна з будівель передбачена під автовокзал, то ж така проблема повинна зникнути".

Візитери завітали й до ЦНАПу, який розташований зовсім поруч із лінією розмежування. Цей Центр відкрили 19 січня. Там передбачені  послугу для людей з вадами слуху.

 Робітники ЦНАПу пояснили Юрію Гусєву та Дмитру Лубінцю, що обслуговують людей з вадами слуху через сурдоперекладача, з яким спілкуються за допомогою планшету.

Сьогодні у ЦНАПі надають 35 видів послуг, але ще ніхто ще не виявив бажання отримати закордонний паспорт чи ID-картку. Як запевнили працівники КПВВ «Каланчак», планується ще створення місця відпочинку, забезпечити надання банківських, поштових та медичних послуг.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ