Підтримати нас

Олександр Абраменко з Миколаєва стане прапороносцем збірної України на церемонії відкриття Олімпіади

Автор статті
03 лютого 2022 17:30
1,244
Поширити:

Зимові Олімпійські ігри в  Пекіні вже розпочалися змаганнями  в окремих видах. А тим часом стало відомо, хто понесе прапор України на церемонії відкриття.  Вона, як повідомлялося, відбудеться 4 лютого на Національному стадіоні «Пташине гніздо» за присутності обмеженої кількості глядачів.

Як повідомляє офіційний сайт Національного олімпійського комітету України, жовто-синій прапор довірять нести  срібній призерці юнацьких Олімпійських ігор з фігурного катання Олександрі Назаровій  та олімпійському чемпіону Пхенчхана-2018 з фристайлу Олександру Абраменку.

«Передусім це велика честь для мене - нести прапор своєї країни, за яку виступаєш, яку прославляєш на кожних стартах. Я про це давно мріяв і радий, що мені довірили відповідальну місію. Відчуваю гордість та хвилювання одночасно», -  цитує  Олександра Абраменка сайт НОК України.

Нагадаємо,  Олександр Абраменко – миколаївець, він заслужений майстер спорту України, фахівець із лижної акробатики, володар малого Кришталевого глобуса з лижної акробатики сезону 2015–16, срібний призер Чемпіонату Світу 2019 року. 

«Ще на зимових Іграх у Пхенчхані-2018 я дуже прагнула нести прапор, але розуміла, що для мене це дебютне змагання такого рівня. І тому зараз я дуже щаслива розділити такий урочистий момент зі своїм колегою за командою та з усією Україною», - сказала Олександра Назарова. 

Уточнимо, що на зимовій Олімпіаді вперше від кожної країни буде по два прапороносці різної статі. Це пов'язано з активною позицією МОК щодо дотримання принципів гендерної рівності. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ