Підтримати нас

"Окупанти намагалися запустити завод у Херсоні". Директор "Данон Україна" розповів про роботу підприємства під час війни

Vgoru
Автор статті
04 липня 2022 12:33
2,022
Поширити:

У перші дні окупації підприємство роздало близько 600 тонн уже виготовленої продукції по лікарнях, гуманітарним центрам Херсона.

В інтерв'ю виданню "latifundist.com" генеральний директор підприємства Адріан-Валентін Паску розповів, що на початку війни завод був законсервований. До війни він виробляв половину всієї молочної продукції "Данон" в Україні.

"Ми отримали пропозицію від тимчасової окупаційної влади з проханням запустити завод. Звісно, ми відмовилися. По-перше, це неможливо технічно. Завод частково пошкоджений унаслідок бойових дій. По-друге, законсервували завод, щоби він не ніс небезпеки для навколишнього середовища" – розповів директор.

Він також додав, що запускати будь-яке виробництво на тимчасово окупованих територіях ніхто не буде:

"Тільки тоді, коли Херсон повернеться під контроль України, ми зробимо все можливе, щоби відновити там роботу. Нам відомо про спроби окупантів запустити завод. Якщо він буде частково введений в експлуатацію згідно з указом тимчасової окупаційної адміністрації, Danone не буде нести відповідальність за якість та безпечність виробленої продукції."

До війни на заводі працювало 400 робітників. Також, завдяки активній економічній екосистемі підприємство створювало ще близько 1,5 тис. робочих місць в області.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ