Підтримати нас

Найкращі українські школярі отримуватимуть по 10 тисяч стипендії

Автор статті
29 січня 2021 13:40
1,019
Поширити:

Українські школярі зможуть отримувати стипендію 10 тисяч гривень щомісяця, якщо наберуть по ЗНО найвищі бали. Щорічно  виділятимуть по 250 таких стипендій, які отримають ТОП-10 найкращих учнів кожної області країни.

Відповідне рішення оголосив президент Володимир Зеленський 29 січня.

Учнів відбиратимуть з кожної області. Важливою умовою отримання коштів буде те, що випускник обере навчання в українському виші, а не за кордоном.

Крім того, президентські стипендії отримуватимуть переможці всеукраїнських учнівських олімпіад і переможці міжнародних олімпіад. Сума нагороди - 20 тисяч і 100 тисяч гривень відповідно.

Зараз українські школярі отримують щомісячні стипендії від президента України за перемоги у всеукраїнських та міжнародних олімпіадах, але їх розмір значно менший.

Володимир Зеленський також анонсував щорічні гранти для здобуття вищої освіти за кордоном, які будуть виділятися ним особисто. У переліку будуть виші США, Великобританії, Німеччини, Франції, Канади, Японії, Китаю, Південної Кореї та інших країн. Одержувачі грантів після отримання іноземного диплома зобов'язані будуть повернутися в Україну і три роки пропрацювати на державній службі.

Долучайтесь!

Оперативні та актуальні новини в нашому Телеграм-каналі. Підписуйтесь на сторінку у Facebook і будьте завжди в курсі подій. Найкращі фото Херсона та області у нашому Instagram. Відеорепортажі, експлейнери, тревел-шоу та просто круті відео на YouTube Вгору.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ