Підтримати нас

Найкращі способи побороти стрес

Автор статті
29 травня 2020 14:22
679
Поширити:

Фахівці рекомендують зосередитися на позитивних емоціях.

Тривожність - один із проявів хронічного стресу. Медики розповіли, що впоратися з нею можна за допомогою нескладних і доступних, але регулярних заходів.

Для початку, стрес потрібно навчитися контролювати. Для це увагу зосереджуємо на позитивних емоціях. Допоможуть розслаблення, улюблена музика, заняття дихальними практиками і йогою. Кожен має право вибирати на свій смак. У запущених випадках знадобиться допомога психотерапевта.

Потім відкоректуємо звички. Вкрай важливо добре відпочивати. А для цього спати потрібно не менше 7-9 годин на добу (залежить від того, наскільки швидко відновлюється організм). Здоровий сон - запорука міцної нервової системи.

Необхідно обмежити споживання кофеїну. Він міститься не тільки в каві, але й в чаї, шоколаді, енергетиках. Великі його дози, як показують численні дослідження, призводять до підвищення рівня тривоги. Те ж стосується сигарет і алкоголю. Нікотин діє на організм ще більш руйнівно, ніж кофеїн. А полегшення, яке ми отримуємо від сигарети або ковтку міцного, носить тимчасовий характер і в цілому картини не змінює.

Замінюємо все це прогулянками на свіжому повітрі, фізичними вправами і спілкуванням з близькими. І ніякий стрес більше не страшний.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ