Підтримати нас

На Херсонщині аграрії об'єдналися для онлайн-продажу овочів під час карантину

Автор статті
12 травня 2020 03:00
787
Поширити:

5 фермерів з Херсонщини об'єдналися під час карантину, щоб продавати свіжу продукцію. Продають спаржу, зелень, редис, картоплю, томати, полуницю і сири.

Про це повідомляє gazeta.ua.

«Спершу виникла ідея допомогти фермеру, який займався вирощуванням спаржі та зелені. Йому треба було здавати кудись продукцію, яку виростив. Але людей малий асортимент не зацікавив. І ми запропонували додати іншу продукцію, яку вирощують на Херсонщині. Так отримали 4−5 фермерів, які об'єднались», — розповідає Олена Синюк, представник організації «Земля Таврії».

«Земля Таврії» займається організацією і навчанням фермерів і ініціювала складати кооперації для збуту продукції.

«Коли ми додали виробника картоплі, редису й томатів, то сайт став цікавіший відвідувачам і замовлень стало більше. Тоді засновник уже не був так песимістично налаштований і повірив, що з такого об'єднання щось може вийти», — додає Синюк. За розрахунками аграріїв, основними клієнтами стануть жителі Херсона та області.

Коли почали отримувати замовлення з інших регіонів, то були дуже здивовані, але спробували сформувати посилки і відправити поштою.

Люди, які отримали посилки, були задоволені якістю, виставляли ці посилки в соцмережі і писали, що так підтримують наших фермерів. І після цього ми почали отримувати шквал замовлень. Першого травня було 200 замовлень. Ми зрозуміли, що просто не впораємось з такою кількістю. Тому тимчасово припинили приймати замовлення. Взяли паузу, щоб адаптувати сайт, зробити автоматичне підтвердження завдяки проплатам, — зауважує експерт.

Згодом люди підключилися і почали запитувати про збут домашньої продукції. Найбільше замовлень відправляє компанія в Київ.

Спершу подумали, що це люди так активно почали підтримувати фермерів, але замовлення йшли і йшли, і ми зрозуміли, що ми більше ніж 50 замовлень не можемо відправити. Поштою не відправляємо сири і полуницю. Хоч і пакуємо її правильно, але вона псується при пересиланні, — наголошує підприємець.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ