Підтримати нас

На Херсонщині керівник держпідприємства, продавши рис, “приховав” для себе майже 700 тисяч

Автор статті
07 липня 2021 14:27
830
Поширити:

У Херсонській області поліцейські слідчі розглядають справу, за якою проходить директор одного з державних сільськогосподарських підприємств.

Як з'ясувало слідство, фігурант уклав договір з приватною компанією, в якому зобов'язався продати їй 200 тонн зерна врожаю крупнозернистого рису. Сума угоди - 1 мільйон 300 тисяч гривень. Але в договорі сторони врахували, що, якщо на момент поставки вартість товару буде іншою, то треба буде укласти з цього приводу окремий контракт.

У підсумку на момент поставки рис, справді, коштував набагато більше, ніж спочатку значилося в документах. Проте керівник державного підприємства продав його за колишньою ціною, в результаті чого держава втратила 680 тисяч гривень.

Зараз правоохоронці встановлюють, які ще схеми використав фігурант і яким чином він отримував відповідні "відкати".

Відкрите кримінальне провадження за  ч.2 ст.364 “Зловживання владою або службовим становищем, якщо воно спричинило тяжкі наслідки” КК України (карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ