Підтримати нас

Кисень і тепло. Херсонські лікарні потерпають від дефіциту ресурсів

Автор статті
26 жовтня 2021 10:30
1,246
Поширити:

Кисень і тепло - базові складові, без яких не тільки людині, а й будь-якій істоті вижити не лише непросто, а й неможливо.

І саме в цих двох компонентах відчувають зараз гострий дефіцит медичні заклади, які, крім іншого, змушені вести сувору боротьбу з пандемією коронавірусу COVID-19.

Як повідомляє на сайті Херсонської міської ради заступник міського голови Роман Головня, що стосується кисню, який так необхідний важким хворим із COVID-19, то його у лікарнях обласного центру сьогодні достатньо.

Ситуація з киснем достатньо складна по всій Україні. Ми, фактично, у ручному режимі добуваємо кожну тонну кисню і транспортуємо до наших лікарень для того, аби всі хворі змогли отримати необхідну терапію. Але хочу всіх заспокоїти - усі лікарні Херсона медичним киснем забезпечені в повному обсязі, - запевнив Головня.

Водночас ці коментарі дещо розходяться з інтерв'ю заступника голови Херсонської ОДА Миколи Якименка, який він дав "Еспресо":

Зараз дуже складна ситуація з киснем - вона не критична, вона складна. У нас на три доби кисню вистачає, - сказав він.

Також про те, що ситуація із киснем критична, кажуть самі медики. Зокрема, лікар Білозерської районної лікарні Вікторія Суворова на своїй сторінці у Фейсбуці пише:

Aдмініcтpaція Бeлoзepcькoї лікарні у зв'язку з важкою ситуацією просить усіх, ктo може надати користування, бажано в безоплатне (тому що лікарню лише частково фінансують і грошей немає), кисневі балони (40 л), у зв'язку з їх критичним дефіцитом. Ще можуть знадобитися вантажники балонів. Дуже прошу всіх, ситуація дуже серйозна! Дуже потрібна допомога!.

Своєю чергою Роман Головня запевнив, що вирішується питання щодо теплопостачання лікарень Херсона.

Питання щодо опалення лікарень вирішується на державному рівні. Після підписання меморандуму між державою, НАК “Нафтогаз Україна” та місцевими громадами, на сьогодні заклади охорони здоров’я міста подали необхідні документи для заключення договорів на постачання газу. Постачальник обіцяє, що з 1 листопада 2021 року можливий початок опалювального сезону в лікарнях міста. Ми маємо надію, що питання буде врегульовано і заклади охорони здоров’я Херсона будуть з теплом - зазначив Роман Головня.

Також він додав, що заповненість лікарень хворими на ковід залишається високою - більш як 90% койкомісць заповнено. Зокрема, у міській лікарні імені Тропіних зараз перебуває 333 таких пацієнти.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ