Підтримати нас

Херсонські громадські організації відзначають Всесвітній день

Vgoru
Автор статті
27 лютого 2021 07:00
920
Поширити:

Всесвітній день неурядових організацій (Всесвітній день НГО, англ. World NGO Day) відзначається щорічно 27 лютого. Вперше Всесвітній день НВО офіційно проголосили 12 держав Балтійського моря 17 квітня 2010 року на 8-му саміті НГО регіону Балтійського моря у Вільнюсі.

Всесвітній день НГО вперше офіційно на міжнародному рівні відзначався 27 лютого 2014 року в Гельсінкі, де у святковому заході взяли участь різні світові лідери, такі, як Хелен Кларк, 8-й керівник програми розвитку ООН, колишній прем'єр-міністр Нової Зеландії, яка у своїй промові привітала всіх з визнанням Всесвітнього дня НГО та наголосила на важливій роботу сектора НгО в світовому розвитку. Серед лідерів був також і комісар Євросоюзу з розвитку Андріс Пієбалгс, який в своїй вітальній промові підкреслив: 

«Це тільки правильно, що з безлічі днів в світі потрібно буде вітати НГО та дякувати їм за той величезний труд, який вони роблять».

Всесвітній день НГО - це міжнародний символ, що зображає глобальні цінності, устремління і результати НГО, які націлені на свободу, громадський голос, турботу про безпеку людей, турботу про постраждалих у різних країнах, турботу про природу, турботу про культурну спадщину людства, турботу про майбутнє людства і визнання його цінності.

Всесвітній день НГО є днем ​​пам'яті тих людей по всьому світу, які віддали свої життя при виконанні своєї роботи і своїх обов'язків у рамках цієї місії.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ