Підтримати нас

Фільм за книгою Кузьми Скрябіна профінансують глядачі

Автор статті
19 липня 2018 14:02
601
Поширити:

Кінокомпанія Star Media планує зняти фільм "Я, Побєда і Берлін" за мотивами книги Кузьми Скрябіна.

Гроші на зйомки стрічки планують збирати за допомогою благоджійних внесків. Імена тих, хто пожертвує кошти на фільм, вкажуть у титрах. Про це пише сайт Gazeta.ua.

"Ми будемо збирати кошти на цей фільм через краудфандинг. Решту, якої не вистачатиме, дофінансуємо силами Star Media та копродюсерів. Стрічку знімемо в будь-якому випадку", – розповів генеральний продюсер кінокомпанії Влад Ряшин на Одеському кінофестивалі.

Режисером стрічки "Я, Побєда і Берлін" стане Олександр Кириєнко. Над сценарієм працює Анатолій Крим. На участь у проекті також погодився ведучий Сергій Притула.

"Головного героя зватимуть Кузьма, і він, скоріше за все, буде кучерявим, але це буде збірний образ сучасного молодого чоловіка, а не портрет Андрія Кузьменка", – розповів режисер стрічки.

Зйомки проведуть у серпні-вересні наступного року у Львові та Берліні. Саундтреком до фільму стануть музичні твори Кузьми Скрябіна різних часів у сучасній обробці.

Фільм "Я, Побєда і Берлін" планують випустити у прокат 2020-го.

Прибуток від показів перерахують до Благодійного фонду імені Кузьми Скрябіна, що допомагає дитячим будинкам та лікарням.

Нагадаємо, книжку "Я, Побєда і Берлін" надрукувало видавництво "Фоліо" 2006 року. Це літературний дебют фронтмена гурту "Скрябін" Андрія Кузьменка (Кузьми Скрябіна). Події розгортаються навколо старого й пошарпаного автомобіля марки "Побєда", на якому простий хлопчина Андрій зі своїм другом Бардом подорожують до столиці Німеччини, потрапляючи в різні пригоди. В основі повісті — пригоди з життя Андрія Кузьменка.

Андрій Кузьменко загинув 2 лютого 2015 року внаслідок дорожньо-транспортної пригоди в Дніпропетровській області.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ