Підтримати нас

Cправа Гандзюк: слідство просило продовжити терміни досудового розслідування, захист заявив про відвід судді

Автор статті
23 березня 2020 13:00
712
Поширити:

Печерський суд Києва відклав розгляд клопотання прокуратури щодо продовження строків досудового слідства у провадженні щодо підозрюваних замовника та організатора нападу на Гандзюк Владислава Мангера та Олексія Левіна у зв'язку з тим, що захисники фігурантів заявили про відвід судді.

Про це передає кореспондентка hromadske із приміщення суду. 

Засідання проходило лише за участі сторін у справі у зв’язку з особливим режимом роботи суду для запобігання поширення коронавірусу.

Прокурори в клопотанні просять продовжити досудове слідство до 12 місяців загалом (ще на чотири) — до липня 2020 року, у зв’язку з необхідністю проведення додаткових слідчих дій, допиту Олексія Левіна.

Адвокати заявили про відвід судді, наголошуючи на її упередженості. Також у коментарі hromadske адвокат підозрюваного Владислава Мангера Олександр Шадрін заявив, що вони виступають проти продовження строків досудового слідства.

«Таке рішення вже приймалось. Строки досудового розслідування продовжували до максимальних 12 місяців, далі продовження неможливе. Наша позиція така, що генеральна прокуратура має прийняти рішення про закриття провадження відносно Мангера, у зв’язку з відсутністю достатніх доказів», — сказав адвокат Шадрін.

Водночас прокурор Ярослав Ущепівський зазначив, що досудове слідство продовжували щодо інших фігурантів справи, але не в окремому провадженні щодо Левіна та Мангера. Останнє провадження було призупинене через розшук Левіна.

Термін досудового слідства спливає 2 квітня. До цього часу також було взято під варту Олексія Левіна (Москаленка).

У коментарі hromadske Владислав Мангер запевнив, що не бачить підстав продовжувати досудове слідство.

«Якщо ви піднімете літнє засідання, там прокуратура вже просила продовжити строки до 12 місяців. Цей термін завершується 3 квітня. Я думаю, що варто, щоб усі чітко дотримувалися закону — і адвокати, і прокуратура», — сказав Мангер.

Він також додав, що його позиція залишилася незмінною і він вважає себе повністю невинним.

«Ці два свідки, на яких ґрунтувалася підозра і які називали нібито якогось «Миколайовича», щодо одного (Сергія Торбіна — ред.) ми передали позов до суду, щоб зробити лінгвістичну експертизу, тому що запідозрили, що він читав з папірця. Але, на жаль, прокуратура не може знайти диск. По другому (Ігорю Павловському — ред.) він чітко сказав 17 грудня слідчому судді про те, що ніякого «Миколайовича» не було, а просто людині потрібно було на той час вийти з в’язниці, і він був готовий свідчити усе, що хочете», — сказав Мангер та додав, що йому невідомо про поїздку його захисника до Левіна у Болгарію.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ