Підтримати нас

Активісти принесуть Холодницькому рюкзак пакуватися на вихід

Автор статті
16 липня 2018 10:07
673
Поширити:

У вівторок 17 липня о 10.00  під стінами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за адресою вул. Ісаакяна 17  активісти  проведуть акцію “Холодницький, пакуй речі і на вихід!”.

У вівторок 17 липня о 10.00  під стінами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за адресою вул. Ісаакяна 17  активісти  проведуть акцію “Холодницький, пакуй речі і на вихід!”. Вони принесуть рюкзак Антикорупційному прокурору Назару Холодницькому, вимагаючи від нього “спакувати речі” і  піти у відставку.

Перед акцією, о 10.00 пройде короткий прес-брифінг. У ньому візьмуть участь:

  • Віталій Шабунін, голова правління Центру протидії корупції

  • Роман Маселко, Автомайдан, екс-голова Ради громадського контролю при НАБУ

  • Масі Найєм, учасник ініціативи “Декларація Небайдужих”, ветеран АТО, юрист

Нагадаємо, що минулого тижня Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила провадження у “справі рюкзаків” щодо двох фігурантів – сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова й екс-заступника міністра Сергія Чеботаря через відсутність “прямих достатніх доказів”. Це викликало неабиякий розголос в ЗМІ, оскільки ще нещодавно Назар Холодницький стверджував, що доказів проти сина Авакова у справі достатньо.

Слід відмітити, що це не єдина справа, яку “злив” керівник САП Назар Холодницький. На плівках із записами з його кабінету є докази того, що він попереджав про обшуки та чіткому інструктував фігурантів кримінальних проваджень, які ведуть його ж прокурори, а саме: що і як робити, щоб уникнути покарання.

Зокрема мова йде про справи хабара в.о. міністра охорони здоров’я Уляні Супрун, мера Одеси Геннадія Труханова, екс-голови НАЗК Наталії Корчак, народного депутата Георгія Логвинського. Це теж стало відомо із прослушки в його кабінеті.

26 липня Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів розглядатиме “справу” Назара Холодницького, за результатами якої він за законом мав би втратити з посаду керівника. Саме тому активісти вимагатимуть від нього піти у відставку.

Контакти для ЗМІ: 067 550 15 70, o.ustinova@antac.org.ua, 095 791 90 83,savchuk@antac.org.ua

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ