Підтримати нас

Адвокат родин Небесної сотні прокоментував звільнення екс-"беркутівців"

Автор статті
29 грудня 2019 05:15
860
Поширити:

Відпустивши екс-"беркутівців", суд фактично зруйнував право на розслідування вбивств 48 учасників Революції гідності.

Адвокат родин Небесної сотні у справах Майдану Євгенія Закревська не бачить жодних варіантів, як надалі розслідувати справу 5-ти екс-"беркутівців", яка 5 років слухалась у Святошинському районному суді міста Києва.

Про це вона заявила журналістам по завершенню судового засідання, передає кореспондент УНІАН.

За її словами, тепер, коли екс-"беркутівців" віддадуть Росії, фактично зупиниться судове слідство у Святошинському районному суді міста Києва. Вона додала, що тепер суду присяжних у Святошинському райсуді потрібно буде встановити факт того, що екс-"беркутівці" відсутні в Україні та зупинити судове слідство з причини відсутності обвинувачуваних. Також вона наголосила, що навіть якшо змінити законодавство і проводити заочне судочинство, то все одно ця справа не буде доведена до кінця, оскільки заочне судочинство "означатиме починати все спочатку, тобто не довести цю справу до кінця ніколи".

Також вона пояснила, що має намір залишатися у приміщенні суду, щоб отримати хоч коротку ухвалу суду з приводу звільнення екс-"беркутівців". Разом з нею в залі суду перебувають декілька потерпілих-родичів вбитих на Майдані учасників Ревоюції Гідності.

Як повідомляв УНІАН, екс- "беркутівців", обвинувачених у розстрілах на Інститутській, відпустили з-під варти.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ