Підтримати нас

Злачне місце «Укртрансбезпека»

Автор статті
06 листопада 2020 12:00
1,002
Поширити:

Посадовця херсонського відділу Укртрансбезпеки звинувачують в організації «схеми» збагачення на вантажоперевезеннях.

Щоб вантажівки пропустили через габаритно-ваговий комплекс на стаціонарному посту патрульної поліції «Консул» під Херсоном, з власників вимагали по 700 гривень з кожного авто. Про це йдеться в матеріалах кримінальної справи, оприлюднених в Єдиному реєстрі судових рішень.

В організації «схеми» правоохоронці звинувачують головного спеціаліста відділу надання адміністративних послуг Чорноморського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки.

За версією слідства, чоловік вирішив особисто збагатитися й залучив «до справи» посередника та працівника комплексу.

Посередник підбирав «клієнтів», тобто підприємців, які займаються вантажними перевезеннями, обговорював з ними умови «співпраці». Потім перевізник посилав йому смс-кою на телефон номери автівок. Посередник повідомляв про це посадовцю, а той давав вказівку співробітнику комплексу пропустити вантаж. Після чого підприємець розраховувався з посередником: або переказував йому кошти на банківську картку, або віддавав гроші  з рук в руки. Якщо власник вантажівок вчасно не розраховувався, то у подальшому його автівки блокувалися на тому самому стаціонарному посту патрульної поліції.

За попередніми даними, так посадовець щомісячно «заробляв» близько 1 млн грн. Правоохоронці довели: у серпні лише за чотири дні він дозволив безперешкодно проїхати 13 вантажівкам, за що власник автівок сплатив 9100 грн.

Нагадаємо, у червні,  під час робочого візиту Президента Володимира Зеленського до Херсонської області, Міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що інспектори Укртрансбезпеки спільно з Національною поліцією та під контролем Служби безпеки України розпочали цілодобовий посилений габаритно-ваговий контроль на 40 комплексах.

- Ми оголосили старт Великого дорожнього будівництва в цьому році. Але разом з цим, важливо максимально захищати наші автошляхи і берегти їх від руйнування вантажівками, - зазначив пан  Криклій.

Про об’єми вантажоперевезень та масштаби перевірок у серпні на посту «Консул» розповідав виконувач обов’язків начальника Чорноморського міжрегіонального Управління Укртрансбезпеки Микола Стрижак. Зокрема, лише з 20-ої години 15.08 до 8-ої години ранку 16.08 інспектори перевірили 383 транспортних засоби, виявили десять порушень вагових параметрів. В результаті ці порушники загалом мають сплатити до державної казни 2 591, 80 євро.

А що стосується вищезгаданої кримінальної справи, то у співучасті в схемі підозрюють трьох осіб:  Володимира Мельника, Степана Харуца та Дмитра Омельченка. Їм загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна ( ч. 3 ст. 368 Кримінального Кодексу  - отримання службовою особою неправомірної вигоди для себе, поєднане з вимаганням такої вигоди).

Посадовця на початку вересня арештували, але він вийшов на волю під заставу 131 820 грн. Наразі його відсторонено від посади до кінця слідства.

Саме Володимир Мельник значиться головним спеціалістом відділу надання адміністративних послуг Чорноморського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки. На цій посаді він щонайменше чотири роки. Проте в його декларації - ні натяку на мільйони. У власності чоловіка є житловий будинок в селі площею 81,6 кв. м, та старенький PEUGEOT

Досудове слідство продовжено до 02.12.2020 року, адже правоохоронці підозрюють, що до схеми можуть бути причетними й інші службові особи. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ