Підтримати нас

Жителі Високопілля чекають на компенсації за зруйновані будинки

Vgoru
05 лютого 2023 15:53
934
Поширити:

Утім механізму надання відшкодувань за пошкоджене майно в Україні поки немає. Про це очільниця Високопільської селищної військової адміністрації Ганна Шостак-Кучмяк розповіла медіацентру IPC-Південь, передає Центр журналістських розслідувань.

Жителі Високопілля подали 1300 заяв на отримання компенсацій за пошкоджене і зруйноване житло.

"Але механізму надання цих компенсацій ще немає. Водночас у багатьох людей немає на руках документів на право власності на житло. Є чимало випадків, коли люди проживали в будинках, оформлених на інших людей або ж ці документи були знищені. Як селищна рада, ми готові підтверджувати, що ті чи інші люди дійсно є власниками зруйнованих будинків. Працює у нас і робоча комісія з виявлення та фіксації пошкодженого житла. Але люди вже чекають на компенсації", – сказала Ганна Шостак-Кучмяк.

Поки власники зруйнованих будинків можуть розраховувати на допомогу волонтерів та міжнародних фондів.

У Високопільській громаді видано понад 2 тисячі ремонтних комплектів. За словами Ганни Шостак-Кучмяк, вони виготовляються з недовговічних матеріалів, але принаймні дозволяють зберегти будинки до літа від снігу і дощів. Розподіляють у громаді також інші будівельні матеріали, а тим, хто втратив житло, пропонують грошову допомогу від «Червоного Хреста» та інших організацій.

Раніше ми повідомляли, що Херсонщина потребує 70 генераторів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ