Підтримати нас

Запитання - відповіді «гарячої» телефонної лінії фіскалів області

23 жовтня 2017 12:01
215
Поширити:

Нещодавно, Головним управлінням Державної фіскальної служби у Херсонській області проведено «гарячу» телефонну лінію на тему «Реалізація прав платників податків під час отримання інформації та послуг в ЦОП». На запитання відповідала начальник управління обслуговування платників ГУ ДФС у Херсонській області Ольга Мячіна.

Пропонуємо Вашій увазі найбільш цікаві запитання, поставлені під час проведення телефонної лінії.

Доброго дня! Вас турбує Олександр Петрович з Каховки. Чи можу я як громадянин користуватись електронним цифровим підписом, який отримав як фізична особа – підприємець?

Фізична особа – підприємець, яка отримала посилені сертифікати відкритих ключів, може скористатися цими ключами для подання звітності в електронному вигляді, зокрема, податкової декларації про майновий стан і доходи, як фізична особа. Оскільки ідентифікація фізичної особи стосується конкретно визначеної особи (прізвище, ім’я та по батькові, дата народження, серія та номер паспорта).

Сертифікат відкритого ключа – документ, виданий центром сертифікації ключів, який засвідчує чинність і належність відкритого ключа підписувачу.

Електронний цифровий підпис можна безкоштовно отримати                           в м. Н.Каховка, вул. Горького, буд. 11а, приміщення Центру обслуговування платників , тел.: (05549) 45-288;

Доброго дня! Вам телефонує головний бухгалтер з Херсону, у нас змінився керівник підприємства. Підкажіть, будь-ласка, в який термін необхідно отримати нові електронні ключі?

Якщо у платника податків виникають зміни облікових даних, тобто змінюється керівництво (директор, головний бухгалтер або особа, уповноважена вести бухгалтерський облік), то у строк до моменту подання наступної електронної звітності потрібно отримати нові посилені сертифікати відкритих ключів на посадових осіб платника, які мають право підпису документів, та переукласти договір «Про визнання електронних документів». Якщо договір «Про визнання електронних документів» укладається в електронній формі, то посилений сертифікат платника податків та його посадових осіб імпортуються в базу сертифікатів разом з договором. Тому для імпортування в базу сертифікатів нового сертифікату зазначений договір необхідно переукласти.

При цьому, перш за все, необхідно подати відомості про зміну керівника до Державного реєстратора за місцем своєї реєстрації, а відомості про зміну головного бухгалтера – до податкової інспекції.

Прес-служба Головного управління   
ДФС у Херсонській області

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів