Підтримати нас

За зміну вигляду двору чи будинку можуть викликати до суду

Автор статті
18 листопада 2017 10:01
648
Поширити:

В Іспанії існує спеціальна служба, яка через супутник стежить за усіма змінами в будинках. Якщо новий ремонт не вписується в загальний ландшафт, власників викликають до суду для сплати штрафу.

Про це розповіли Катерина та Олександр з Києва, які 3 роки тому переїхали в Іспанію. Олександр танцює, Катя його продюсує, а дочка Саша вчить каталонську і ходить до садка, повідомляє ictv.ua.

"Для переїзду в Іспанію потрібно купити або орендувати житло, мати достатню кількість грошей на рахунку, а інше – це лише папірчики. Це дає право безвиїзно знаходитися в Іспанії і кайфувати", – розповідає Олександр.

Щоб переїхати в Іспанію, продали все, що мали Україні і купили невеликий за іспанськими мірками будинок – з басейном, каміном та лимонним деревом у дворі за півгодини до моря. За словами пари, великий мінус життя в Іспанії постійна вологість. Якщо в Україні камін – це елемент розкоші, то в Іспанії – це ознака того, що люди вміють економити.

"Узимку вам буде жахливо холодно, адже море, крім краси, дає ще й вологу, тому буде дуже зимно", – каже Катя, - Дрова, яких вам вистачить на три місяці зими, будуть коштувати трохи менше, ніж 100 євро. А якщо ви будете намагатися протопити кондиціонером, то рахунок за електрику буде близько трьохсот євро в місяць"..

Іспанці сортують сміття і дбають про пристойний вигляд вулиць – різноманітні прибудови, басейни тераси. Отримати дозвіл на перебудову майже неможливо. За словами Катерини. іспанці роблять, як і українці – спочатку будуть, а потім викручуються.

"Через якийсь час після того, як ми вже зробили ремонт, до нас прийшов лист із викликом до суду. Ми вже подумали – невже це наші сусіди. А потім ми з'ясували, що в Іспанії є спеціальна служба, яка відстежує всі зміни в будинках по супутнику. Вони дивляться, чи вписується це в ансамбль. Якщо вписується, то ви не платите штраф, а якщо ні – то платите величезний штраф", – розповідає Катя.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ