Підтримати нас

Які втрати російських військ в Україні

Vgoru
28 травня 2022 14:59
620
Поширити:

Щодня наш Генштаб публікує військові втрати особового складу російських окупантів під час вторгнення в Україну. 

На сьогодні вони вже сягнули 30 тисяч. Звісно, ця цифра не може бути точною. Адже зафіксувати всіх полеглих у палаючих танках, бронемашинах і під час потужного артилерійського вогню неможливо. Тому Генштаб у своїй статистиці, як стверджують аналітики, повідомляє лише про «ліквідований особовий склад». Тобто про тих, чия загибель не викликає сумнівів. І цей метод видається найбільш коректним.

Наприклад, під час потоплення ракетного крейсера Москва українські генштабісти не долучили його екіпаж до списку втрат. Бо дані про те, скільки моряків загинуло, дуже відрізняються - хоча й усі вони, напевно ж, перевищують офіційні цифри.

Так, агентство РИА Новости свого часу писало, що екіпаж «Москви» нараховував 500 моряків, а військовий оглядач Олексій Арестович стверджував, що на кораблі їх могло бути 510. Однак досьогодні вичерпної інформації про долю екіпажу немає - її не можуть отримати навіть родичі зниклих.

Між тим, російське видання «Медуза» повідомляло, що на крейсері загинули 37 людей (15 квітня їхні тіла нібито доставили в Севастополь). Ще майже 100 отримали поранення. Чи не замало для судна, яке затонуло під час шторму після влучання в нього двох ракет «Нептун» і на якому до всього здетонував гігантський боєкомплект?

Але повернемося до підрахунків. Увагу багатьох ЗМІ привернуло сьогоднішнє повідомлення в Telegram-каналі колишнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, де він посилається на засекречені рф дані про втрати російських військ в Україні:

«Нам вдалося знову отримати внутрішню штабну інформацію РФ на ранок 28 травня. Безповоротні військово-оперативні втрати живої сили особового складу ЗС РФ - 33 812 осіб. ПВК - 8903 загиблих», - пише ексміністр.

Отже, разом - 42 715 загиблих окупантів.

«Наш Генштаб вважає консервативніше та показує цифру 30 тисяч. Зазначу, що, у порівнянні з отриманим майже місяць тому ворожим зведенням, динаміка смертей серед ПВК сповільнилася - було 7869 втрат на 30 квітня, а на сьогодні 8903. Найімовірніше, різко скоротилася кількість найманців, які беруть участь у боях. Охочих все менше. І це добре», - констатував Арсен Аваков.

Аби цю статистику деталізувати, лишається додати, що втрати під час війни в живій силі не обмежуються загиблими. Аналітики пропонують підраховувати російські втрати через перевірене співвідношення 1:3. Тобто, якщо 40 тис. загинуло, то 120 тис. поранено. Таке співвідношення 1:3 базується на попередньому досвіді росіян у бойових діях, зокрема в Чечні.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів