Підтримати нас

Як захиститись від квартирних грабіжників

25 червня 2016 16:15
233
Поширити:

З початком сезону відпусток активізувалися квартирні грабіжники.

Проте є способи захистити своє житло, йдеться у сюжеті ICTV.

Як зрозуміти, що за вашим будинком стежать?

Метод «пєчєнькі»

Під вашим килимком щось хрустить і пахне ваніллю? Будьте обережні! Це грабіжники підклали… Справа в тому, що коли ви заходити у квартиру – печиво ламається і зловмисник розуміє: хазяї прийшли.

Метод «зубочистки»

«Всілякі сірники, зубочистки вставляють між дверима і дверною картою. Коли двері відкриваються – сірник падає і зловмисник бачить, що вдома хтось є», – розповідає представник охоронної фірми Володимир Поліщук.

Метод «наліпки»

«Часто клеять стіки та цінники. Вони показують, чи перевіряється пошта, чи відчиняються двері», – розповідає Володимир Поліщук.

Як ми приманюємо крадіїв

  1. Хизування у соцмережах. Хотіли лайків – отримали крадіжку. Не викладайте інформацію про те, куди і наскільки ви їдете.
  1. Білизна на балконі. Кожна господиня думає: «Білизна на балконі – всі вважатимуть, що я вдома». Ні! Все навпаки! «Зловмисники, якщо вони бачать, що білизна висить довго на вікні – це говорить про те, що людина виїхала», – говорить Володимир Поліщук.
  1. «Об`єкт під охороною». Такі наліпки часто вважають запорукою того, що потенційний крадій злякається.  Насправді, це не працює. Домушники – не дурні. І знають, що таку наліпку можна купити хоч на базарі!

Які ж методи дієві?

  1. Наглядачі. Попросить родичів наглянути за оселею. Навіть незначні зміни відлякають шахраїв, якщо за вашою домівкою стежать.
  1. Відлякувальна лампочка. Зараз на ринку продають лампочки з таймером, яка емітує мерехтіння телевізора.

  2. Хай щось зайве намотає. «Часто зловмисники дивляться по лічильнику, як він крутиться. І так бачать, поїхала людина чи ні», – розповідає Володимир Поліщук.
  1. Убезпечить усі входи-виходи. Встановіть надійні двері та ретельно закривайте вікна, якщо зібралися їхати.

Але є ще найнадійніший захист – сигналізація з виїздом груп оперативного реагування. І наостанок: цінні речі краще ховайте у різних місцях…

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ