Підтримати нас

Як у Херсоні діє заборона на вилов раків

31 липня 2020 10:00
653
Поширити:

В Україні стартував літньо-осінній період заборони лову раків.

Для кожного регіону строки заборони різні, вони залежать від погодних умов. Наприклад, якщо говорити про Київську область, то, згідно з інформацією пресслужби Державного агентства рибного господарства, заборона діє з 15 липня по 1 вересня.

За кожен виловлений екземпляр річкового членистоногого громадянам доведеться викласти 25 гривень 50 копійок, плюс сплатити штраф - 680 гривень.

"Після закінчення заборони одній особі за добу можна впіймати 30 екз. раків на водоймах загального користування та 50 екз. – на водоймах, де впроваджене платне рибальство. Забороняється вилов цих річкових мешканців у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування", - йдеться у повідомленні.

При цьому відзначимо, що навіть у період, коли раків ловити дозволено, можна вивуджувати з води тільки екземпляри довжиною не більше 10 сантиметрів.

Втім, якими б грізними не здавалися заяви влади, багатьом українцям, що займаються рибним промислом і збутом виловлених водних ресурсів, вони, як то кажуть, "до одного місця". Наприклад, у Херсоні на деяких стихійних ринках (у тому ж Шуменському мікрорайоні) можна розжитися раками - і вареними, і живими - практично в будь-який час року.

Тут же на лотках вивалено купи креветок на будь-який смак і різних розмірів. Продають усі ці делікатеси привітні жінки похилого віку, і з невідомих причин (хоча можна здогадатися, що це за причини) така "торговельна діяльність" аж ніяк не приваблює увагу ані контролерів Держпродпотребслужби, ані представників правоохоронних органів.

 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів