Підтримати нас

Як правильно вживати яблучний оцет

19 червня 2017 08:31
2,037
Поширити:

Можливо, ви чули про яблучний оцет. Можливо ви використовуєте його для приготування їжі. Але чи усі ви знаєте про нього?

Яблучний оцет міститься великe кількість найкорисніших речовин: калій, кальцій, фтор, кремній, натрій, фосфор, мідь, залізо і інші, органічні кислоти: оцтова, лимонна, молочна, пропінова, а також поташ, пектин,  вітаміни: А, В1, В26, C, Р, Е і бета-каротин.

Склад яблучного оцту унікальний і кожен компонент дуже корисний сам по собі. Але основна цінність цього продукту полягає в поєднанні усіх цих компонентів, і їх комплексна дія на організм людини чинить величезну цілющу дію. Але важливо пам'ятати все корисно в міру, не допускайте передозування.

Яблучний оцет здатний у декілька разів прискорити обмін речовин в організмі. Він також активно стимулює розщеплювання жирів, вуглеводів, що допомагає активнішій втраті зайвої ваги.

Яблучний оцет активно захищає організм від різних кишкових інфекцій, він допоможе відновити мікрофлору кишечника, а також сприяє його здоровій перистальтиці.

Ми пропонуємо вам дізнатися про 6 захворювань, при яких яблучний оцет буде кращим помічником!

1. Рефлюкс і печія

Рефлюксом називається закид шлункового соку з шлунку в стравохід. Це зазвичай супроводжується сильною печією. При цій проблемі допоможе яблучний оцет. При печії прийміть склянку води зі столовою ложкою яблучного оцту.

2. Сприяє нормалізувати рівень холестерину

Яблучний оцет, як не дивно це звучить, зменшує кислотність внутрішнього середовища організму, що зменшує запалення стінок судин і відкладення на них холестерину.

3. Допомога у втраті ваги

Яблучний оцет допомагає вам схуднути. Прийом його зменшує відчуття голоду і допомагає виводити з організму токсини і надлишок води.

4. Контроль рівня цукру в крові

Дослідження показують, що яблучний оцет володіє анти глікемічною властивістю, завдяки якій може контролювати рівень цукру в крові.

5. Антиоксидант

Яблучний оцет у своєму складі містить такі антиоксиданти, як катехін, галова кислота, кавова кислота і хлорогенова кислота, які зберігають наше здоров'я.

6. Травлення

Оцтова кислота, що міститься в яблучному оцті, допомагає краще засвоювати продукти, які ви їсте. При додаванні оцту в салат, ви робите овочі доступнішими для травлення.

Попередження! Купуйте тільки натуральний яблучний оцет, а не оцет з яблучним смаком! Яблучний оцет дуже просто можна приготувати і в домашніх умовах.

Для щоденного вживання рекомендується розмішати 1 столову ложку яблучного оцту в склянці води. Ви можете додати чайну ложку меду і лимонний сік.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів