Підтримати нас

Як переселенцям отримати кредит на житло

08 липня 2016 01:00
1,137
Поширити:

Кошти для індивідуального житлового будівництва надаються тим, хто проживає і працює у селі, в тому числі внутрішньо переміщеним особам.

В Україні працює бюджетна програма “Державне пільгове кредитування індивідуальних сільських забудовників на будівництво (реконструкцію) та придбання житла”. Взяти в ній участь можуть усі, в тому числі і переселенці. Що для цього потрібно? Звернутися до Херсонського обласного Фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі. Розиашований він за адресою: 73036, м. Херсон, вул. 40 років Жовтня, буд. 136-А, працює понеділок-четвер з 8.00 до 17.00; п’ятниця з 8.00 до 15.45; субота, неділя вихідні дні; обідня перерва з 12.00 до 12.45 годин; телефон/факс 0552-35-51-73; електронна пошта ofpis@ukr.net.

Кредити можна отримати строком до 20 років. Гроші надаються для спорудження індивідуальних житлових будинків та надвірних підсобних приміщень, для газифікації житлових будинків, будівництва інженерних мереж та підключення їх до наявних комунікацій, а також придбання незавершеного будівництва та готового житла; на інші витрати, спрямовані на підтримку будівництва індивідуального житла в сільській місцевості.

Сума кредиту не може перевищувати 150 тисяч гривень для реконструкції або добудови будинку, 200 тисяч для придбання житла і 300 тисяч гривень для будівництва нового будинку.

Щоб отримати кредит треба: написати заяву-клопотання до Фонду, надати клопотання сільської (селищної) ради про надання кредиту, довідку про склад сім’ї, місце проживання, довідку сільської ради про наявність підсобного господарства та дохід від нього, довідку з місця роботи забудовника і членів його сім’ї із зазначенням доходу, одержаного за 12 попередніх місяців, довідку про наявність (відсутність) приватного житла, витяг з рішення органу місцевого самоврядування про відведення земельної ділянки та надання дозволу на забудову; архітектурно-будівельний паспорт на будову, погоджений районним архітектором; заяву власника житла (або незавершеного будівництва) про згоду його продати та ціну договору, довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи; заяву повнолітніх членів сім’ї позичальника про виконання зобов’язань за кредитом, справжність підписів яких засвідчують службові (посадові) особи виконкомів сільських, селищних рад; копію паспорта та довідки про ідентифікаційний код громадянина України. Також пред’являються оригінали цих документів.

Рішення про надання або про відмову у наданні кредиту приймає виконавчий орган фонду на підставі поданих документів не пізніше 30 днів з дати реєстрації заяви. Якщо у позиці вам відмовили, то протягом місяця ви отримаєте відповідного листа з обґрунтуванням причин такого рішення.

Якщо ж вам сказали “так”, то Фонд надішле вам гарантійного листа про переказ коштів. Далі з вами укладуть договір іпотеки і можна починати будівництво.

P.S. Юридичну консультацію переселенці можуть отримати за адресою: Херсон, вул. Фрунзе, 2, оф. 19. Дні прийому: вівторок, четвер з 10.00 до 15.00. Попередній запис за тел. (0552) 49 60 03.

За психологічною допомогою можна звертатись до отця Андрія за адресою: м. Херсон, вул. Перекопська, 3, 050-418-10-01.

Публікація підготовлена в рамках проекту "Будуємо Херсонщину разом" за підтримки Black Sea Trust і німецького Фонду Маршалла. Думки авторів публікацій не обов'язково збігаються з точкою зору Black Sea Trust, німецького Фонду Маршалла або їх партнерів.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ