Підтримати нас

Як очистити воду в домашніх умовах

Автор статті
03 березня 2022 16:30
1,515
Поширити:

За умов тотальної ізоляції та обмеженого доступу до чистої води виникає потреба в її очищенні. Споживати воду з під крана та з неперевірених джерел не рекомендується, тож можна спробувати зробити її питною самостійно.

Приводимо декілька способів очищення.

1. Відстоювання 

Цей спосіб передбачає відстоювання води у скляному або керамічному посуді. У ємність треба налити води та залишити її приблизно від 8 до 12 годин. За цей час хлор та інші домішки мають видалитися природнім шляхом. Аби пришвидшити процес, рекомендують час від часу помішувати воду. За 1-2 години до закінчення  відстоювання не перемішувати воду, адже там ще залишаються солі важких металів, які осідають на дні. Після цього треба акуратно перелити ⅔ рідини, щоб осад залишився на дні. 

2. Заморожування 

При заморожуванні варто дотримуватись чіткої технології.  Необхідно налити води у пластиковий контейнер та поставити його у морозильну камеру і чекати, поки не замерзне ⅔ рідини. Після цього дістати з морозильника та злити  воду, що не встигла замерзнути, саме вона містить солі та домішки. А з льоду можна отримати чисту талу воду.

3. Фільтрація вугіллям 

Активоване вугілля - ефективний спосіб очищення рідин. Завдяки його властивостям абсорбуються шкідливі домішки та неприємні запахи. Вугільні фільтри  широко використовуються у побуті. Для виготовлення вугільного фільтра необхідно взяти активоване вугілля (50 шт), марлю або бинт, вату, скляну банку та пластикову пляшку. 

Отже, треба відрізати дно пластикової пляшки та поставити шийкою вниз у банку. Відрізати шматок марлі (бинта) (20х20 см), загорнути в нього вату і покласти в пляшку. Це перший фільтраційний шар. Другий - подрібнити таблетки активованого вугілля та загорнути у вату. Третій шар - такий як і перший. Отримані шари необхідно щільно притиснути один до одного, пройшовши крізь них, вода стане чистою. 

Є ще більш швидкий спосіб очищення з активованим вугіллям. Треба помістити 1 таблетку вугілля в марлевий мішечок та залишити його у воді на ніч. На ранок вода очиститься. 

Фото з Інтернет

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ