Підтримати нас

Вперше у Херсоні відбувся ярмарок меду від місцевих бджолярів

Автор статті
10 листопада 2019 14:44
835
Поширити:

Мед з соняшника, коріандру, акації, рапсу, гречки, липи та гірчиці – це далеко не весь перелік видів меду, який представлений на першому у Херсоні ярмарку від місцевих бджолярів.

Але медовим брендом Херсонщини є мед з дніпровських плавнів. Його основний компонент – пилок водяної Лілії.

Родина Степанських каже, що кращого меду, а ніж з дніпровських плавнів, не знайти – це своєрідний квітковий мікс, який має солодко-кислуватий присмак.

Сьогодні кілограм меду в середньому вартує 26 грн. Трохи дорожче коштує мед з акації. І на це є об’єктивна причина. Акація у цьому році квітла лише чотирі дні.

Бджолярі кажуть, продукт, який лікує майже від всіх людських хвороб, має вартувати не менше 100 гривень за кілограм. Також лікувальний ефект має уся продукція бджільництва – це перга, пилок, віск, прополіс, маточне молочко та інше.

Бджоляр Олександр Борисовський рекомендує херсонцям вживати зранку натщесерце пилок – сильний імуномодулятор, який надає енергії і є скарбничкою усіх поживних речовин та мікроелементів.

Медовий ярмарок у Херсоні організували вперше. Його мета – познайомити населення з місцевими бджолярами та надати їм можливість спробувати якісний сертифікований мед та усю продукцію бджільництва. Також у рамках заходу відбувся лекторій.

Організатор ярмарку меду Олександр Синюк каже, учасники лекторію ділилися інформацією, яку накопичували роками:

«Багато міфів про мед, що він алергічний, що його треба використовувати в певній мірі. Про все це будемо говорити і розвінчувати міфи».

Протягом багатьох років Україна є лідером з виробництва меду і  входить у п’ятірку країн-експортерів з продукції бджільництва. Цьогорічний врожай меду оцінюють в межах 100 тон,  більшу його половину експортують у Європу, українцям залишаться лише кілька солодких тон.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ