Підтримати нас

Визначили претендентів на "Оскар" від України

23 серпня 2018 15:15
203
Поширити:

Шість українських фільмів змагаються за висування на премію "Оскар" у номінації "Найкращий фільм іноземною мовою".

Це — "Кіборги" режисера Ахтема Сеїтаблаєва, "Міф" Леоніда Кантера, "Донбас" Сергія Лозниці, "Брама" Володимира Тихого, "Коли падають дерева" Марисі Нікітюк і "Вулкан" Романа Бондарчука.

Представника від України назвуть 29 серпня, повідомляє Gazeta.ua.

— Це має бути "Донбас", — каже кінокритик Андрій Алферов, 41 рік. — Лозниця — найвідоміший український режисер зі значним послужним списком. Першим із наших кінематографістів потрапив на Каннський фестиваль — 2010-го з фільмом "Щастя моє". Після цього в режисера каннська прописка, його фільми беруть на фестиваль без попереднього перегляду. Цього року "Донбас"отримав каннську нагороду за найкращу режисуру. Це свідчить про високий художній рівень. У "Донбасі" розповідає історії жителів окупованих територій, які потерпають від війни. Сценарій писали на основі документальних матеріалів.

Серед усіх міжнародних заявок Американська кіноакадемія обере п'ять фільмів-номінантів. Премію "Оскар" за найкращий фільм іноземною мовою вручають із 1948-го.

— Голлівуд завжди залучав до себе найкращих світових митців, — додає Алферов. — Американська кіноіндустрія звертає увагу на те, як знімають за межами Америки, запозичує все найкраще. Тому і є провідною у світі.

91-ша церемонія вручення нагород премії "Оскар" відбудеться 24 лютого 2019 року.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ