Підтримати нас

Вчені: повені в Європі з роками стануть постійними й ще більш масштабними

Автор статті
24 липня 2021 10:40
876
Поширити:

Минулого тижня у низці країн Західної та Центральної Європи прокотилися урагани, що супроводжувалися зливами й повенями.

Сотні людей загинули, тисячі залишилися без даху над головою. Стихія також знищила безліч об'єктів інфраструктури в європейських населених пунктах, а їхнє відновлення оцінюється в мільярди євро.

Однак, як повідомляють вчені, подібний розгул стихії в Європі скоро стане звичним явищем. Так, кліматологи з Британії пояснюють: комп'ютерне моделювання показало, що за найгіршого сценарію до кінця століття шторми, які повільно рухаються, можуть стати в 14 разів більш поширеними над сушею. Що повільніше рухається шторм, то більше дощу випадає на невелику територію, то вищий ризик серйозної повені.

Шторми, прогнозовані в новому дослідженні, поширюються навіть повільніше, ніж ті, які залили Німеччину, Нідерланди, Бельгію, і тому призведуть до ще сильніших дощів та повеней. 

Професор Ліззі Кендон із Метеорологічного бюро Великобританії: 

"Це дослідження показує, що крім збільшення кількості опадів, з глобальним потеплінням ми також можемо очікувати значного збільшення кількості повільних штормів".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ