Підтримати нас

В Ужгороді відкрилась виставка речей, які належали Сергію Параджанову

Автор статті
18 вересня 2018 05:08
822
Поширити:

В Ужгороді на виставці "Імпресія дотику" представили раритетні експонати зі збірки народного артиста України та Вірменії Сергія Параджанова.

Показали також речі із приватної колекції, які належали кіномитцю і які він комусь подарував чи сам зробив, - пише Gazeta.ua.

На відкритті в історико-культурному комплексі "Совине гніздо" голова Товариства вірменської культури Закарпаття "Арарат" Карен Енокян відзначив, що Параджанов – людина, яка створила абсолютно новий для своєї епохи жанр – кіно-пісню.

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв нагадав, що відомий польський режисер Анджей Вайда став на коліна і поцілував Параджанову руку, дякуючи за всесвітній шедевр "Тіні забутих предків". Богдан Євстафійович також подякував організаторам виставки та вірменській громаді Ужгорода за активну участь у житті міста і, скориставшись нагодою, привітав із Днем міста.

Голова ГО "Вірменське товариство культурних зв'язків АОКС-Україна" Олена Оганесян зазначила, що живе в Києві, колись навчалася в школі у Сваляві, а згодом 30 років прожила у Вірменії, тому сьогодні рада вітати край свого дитинства. Наголосила, що виставка міжнародна, оскільки речі, представлені на ній, зібрані з усього світу.

Олена Оганесян передала в подарунок для бібліотеки Ужгорода від режисера Романа Балаяна диск із фільмом "Ніч у музеї Параджанова".

Виставка "Імпресія дотику" триватиме у "Совиному гнізді" до 30 вересня. Олена Оганесян зазначила, що впродовж перших трьох днів рада буде на прохання відвідувачів детальніше розповісти про експонати виставки, відповісти на запитання.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ