Підтримати нас

В Україні завершується реформування державної та комунальної преси

Автор статті
02 січня 2019 11:28
626
Поширити:

В Україні 31 грудня завершилось реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації, під час якого було роздержавлено 49% видань і редакцій.

Про це йдеться у звіті Держкомтелерадіо за результатами моніторингу процесу реформування друкованих засобів масової інформації та редакцій.

“До Зведеного переліку (об'єктів реформування, - ред.) внесено 760 державних і комунальних друкованих ЗМІ (662 - комунальні, 98 - державних). 72 видання наразі не виходять”, - йдеться у звіті.

За даними Держкомтелерадіо, станом на 18 грудня реформовано 343 друкованих ЗМІ та редакцій, серед яких 323 є комунальними (що становить близько 53% від загальної кількості видань, які реально виходять) і 20 - державними (25% від загальної кількості видань). Загальна ж кількість роздержавлених ЗМІ становить 343 — це 49%.

У Держкомтелерадіо акцентують на тенденції залежності інтенсивності процесу реформування від розміру дотації, яку отримують редакції з місцевих бюджетів. Зокрема, редакції, що тривалий період не мали суттєвих фінансових надходжень у вигляді таких дотацій, реформувались одними з перших.

Водночас, із загальної кількості працюючих редакцій державних і комунальних ЗМІ 7% не роздержавилися у зв’язку з тим, що з різних причин не було ухвалено рішень співзасновників.

Лідером процесу реформування є Тернопільська область (85% реформованих редакцій), понад 70% реформованих ЗМІ - у Миколаївській, Полтавській, Рівненській, Черкаській областях. Водночас аутсайдерами процесу залишились Київська, Львівська, Закарпатська області та місто Київ.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ