Підтримати нас

В Україні вже реформували 336 друкованих ЗМІ

18 грудня 2018 17:32
272
Поширити:

Незважаючи на всі труднощі, які супроводжували процес реформування ЗМІ, більше половини комунальних друкованих видань реалізували своє право на реформування.

Про це заявив під час засідання колегії Держкомтелерадіо у вівторок начальник управління розвитку інформаційної сфери Юрій Недяк.

"Станом на 14 грудня поточного року реформовано 336 друкованих ЗМІ та редакцій. А саме 316 комунальних, що складає близько 52% від загальної кількості видань, що реально виходять, 20 державних, що складає 25%. Із загальної кількості працюючих редакцій приблизно у 7% з різних причин не ухвалено рішень співзасновників", — сказав Недяк.

Водночас він звернув увагу, що наведені дані не є остаточними, оскільки кожного дня йде відповідний приріст.

"На підсумкову цифру ми вийдемо безпосередньо наприкінці року. До прикладу, станом на сьогодні ми маємо інформацію вже про 323 реформованих комунальних видань", — зазначив Недяк.

Він також уточнив, що на сьогодні до зведеного переліку об'єктів реформування внесено 760 державних і комунальних друкованих ЗМІ. З них 662 комунальних і 98 державних. 72 видання наразі не виходять.

Щодо реформування державних ЗМІ Недяк зазначив, що цей процес відбувався значно повільніше порівняно з реформуванням комунальної преси.

Він назвав лідерів та аутсайдерів реформи ЗМІ.

"Наразі лідерами процесу реформування є Вінницька, Миколаївська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Черкаська, Чернігівська області. Аутсайдерами є Київська, Львівська, Одеська, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Закарпатська області та місто Київ", — констатував Недяк.

Аналізуючи дані про реформування в областях, він зазначив, що є тенденція: інтенсивність процесу реформування залежить від розміру дотацій, які отримували редакції з відповідних місцевих бюджетів. Так, редакції, що тривалий період не мали суттєвих фінансових надходжень у вигляді таких бюджетних дотацій, реформувалися одними з перших. І навпаки, ті редакції, які отримували значні кошти, не реформовувалися взагалі або відтерміновували здійснення необхідних процедур до останнього.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів