Підтримати нас

У Херсоні велосипед вважають вдалою альтернативою автотранспорту

Автор статті
07 липня 2020 10:00
789
Поширити:

Велоінфраструктура в сучасному місті – це майже невід’ємна складова його життєдіяльності.

Сьогодні, коли автомобільний трафік з кожним роком стає все більш інтенсивним, дедалі важливішим вважається вживання містянами екологічно чистого, мобільного, зручного велотранспорту. У багатьох країнах, у тому числі – в країнах Євросоюзу ці тенденції помітили дуже давно, тому в Європі досить розвинута інфраструктура велосипедного транспорту. Як досягти цих стандартів у Херсоні? Про це йшлося під час онлайн-презентації Концепції розвитку велоінфраструткури в обласному центрі.

Спікерами події стали начальниця управління транспортної, дорожньої інфраструктури і зв’язку Херсонської міської ради Марина Віркун, голова громадської організації «ВелоХерсон» Ярослав Концевий, виконавча директорка ГО «Спільно HUB» Ганна Дворна та  експертка U-Cycle Катерина Шульга.

«Програма розвитку велоінфраструткури міста Херсон на 2020 рік» була розроблена у рамках проєкту «ВелоМіста», який організовує Громадська організація «Спільно HUB» у партнерстві з Громадською організацією «ВелоХерсон» та управлінням транспортної, дорожньої інфраструктури і зв’язку міської ради за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). 

Як зазначають учасники онлайн-заходу, велоконцепція – це стратегічний документ, який затверджує наміри міста в розвитку велосипеда  як раціонального та сталого виду транспорту. Це допомагає місту не тільки створювати комфортні та безпечні умови для жителів, але і раціонально використовувати бюджетні кошти. Адже якщо вулиця зазначена у велоконцепції, то при капітальному ремонті чи реконструкції велоінфраструктура має обов’язково на ній з’явитися. Таким чином через якийсь час місто отримає зв’язану мережу веломаршрутів.

У велоконцепції міста на сьогодні заплановано 252 кілометри веломаршрутів. З них 68 кілометрів транспортні. Маршрути мають з’єднати основні райони міста з центром (Таврійський – Центр, Острів – Антонівка, Шуменський – Центр, Центр – Фабрика та інші). Також заплановано основні напрямки, що об’єднають найближчі до міста селища з містом (Антонівка, Степанівка, Зеленівка, селище Геологів, Інженерне, Комишани).

Наступним кроком буде винесення Концепції на розгляд виконкому та на одну з найближчих сесій міської ради.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ