Підтримати нас

Усе, що варто знати про Docudays ua online

24 квітня 2020 10:13
374
Поширити:

Як будуть проходити покази? Чи потрібен мені квиток? Які фільми будуть у доступі? Тут ви знайдете відповіді на поширені питання про те, як відбуватиметься Docudays UA в онлайні. 

Яку програму представить Docudays UA-2020 Online?

Програма Docudays UA-2020 включатиме понад 45 онлайн-стрімів дискусій, розмов та лекцій на сайті docudays.ua та 70 стрічок з фестивальної кінопрограми на платформі DOCU/SPACE, повідомляє офіційний сайт фестивалю

Чи потрібно буде платити за перегляд?

Ні, адже доступ до всіх онлайн-трансляцій і фільмів на DOCU/SPACE буде безкоштовним. На DOCU/SPACE потрібна буде коротка реєстрація. 

Де й коли можна буде переглянути онлайн-трансляції?

Публічні онлайн-трансляції відбуватимуться з 24 квітня до 3 травня включно на сайті docudays.ua. Це понад 45 дискусій правозахисної програми RIGHTS NOW!, лекцій та зустрічей майстерні документалістики DOCU/КЛАС; розмов про життя й про кіно з режисерами/-ками фестивальних стрічок та кінокритиками/-инями. Щовечора протягом всіх днів фестивалю ми також показуватимемо 10-серійний фільм «Село» французької режисерки Клер Сімон. 

Чи зможу я поставити запитання учасникам/-цям дискусій?

Так, усі онлайн-стріми будуть інтерактивними. Активувавши вікно чату під час перегляду, ви зможете прокоментувати почуте, а також поставити питання, які модератор(ка) братиме до уваги під час обговорення. Також поставити своє питання можна буде у Facebook та Youtube (якщо ви переглядаєте стрім там). 

Окрім цього, на сторінці фільму на DOCU/SPACE можна буде записати відеоповідомлення до режисера/-ки фільму та поспілкуватися з ним/нею безпосередньо через короткі відеозвернення в чаті.  

За фільми конкурсної програми можна буде проголосувати після перегляду. 

Чи будуть записи стрімів?

Так, вони згодом з’являться на сайті. 

Де і як можна буде переглянути фільми Docudays UA-2020?

Після реєстрації у віртуальному кінотеатрі DOCU/SPACE ви зможете безкоштовно переглянути 70 фестивальних стрічок з конкурсних та позаконкурсних програм. Для більшості фільмів немає розкладу показів, переглянути їх можна в будь-який зручний для вас час. Виняток становлять стрічки з DOCU/УКРАЇНА: кожен із фільмів національного конкурсу буде у відкритому доступі протягом однієї доби.  

Я живу не в Україні, чи можу я подивитися фільми на DOCU/SPACE?

На жаль, фільми доступні лише на території України. 

Коли я зможу подивитися стрічки?

Більшість із фільмів на DOCU/SPACE будуть доступні для перегляду з 24 квітня до 10 травня. Обмежений доступ матимуть лише фільми з національного конкурсу DOCU/УКРАЇНА. 

Винятком є стрічки національного конкурсу DOCU/УКРАЇНА, які будуть доступні лише протягом доби з моменту їхньої прем’єри на платформі: 

25.04, 18:00 – «Земля блакитна, ніби апельсин»

26.04, 18:00 – «Зарваниця»

27.04, 18:00 – «War Note»

29.04, 18:00 – «Будинок»

1.05, 18:00 – «Не хвилюйся, двері відчиняться» 

* Фільм відкритий для перегляду протягом доби після зазначеної дати.  

Чи є якісь обмеження щодо переглядів?

Деякі фільми матимуть обмежену кількість переглядів для різних користувачів/-ок. Це пов’язано з вимогою правовласників стрічки. Для зручності поряд з кожним фільмом буде встановлено лічильник, який показуватиме, скільки лишилось доступних переглядів. 

Чи буде стрічки перекладено українською мовою?

Усі фільми на DOCU/SPACE матимуть субтитри англійською мовою, а також україномовні субтитри (окрім програм DOCU/УКРАЇНА та DOCU/ДІТИ). Стрічки з програми DOCU/ДІТИ матимуть озвучку українською мовою. 

Які особливості доступності матиме онлайн-фестиваль?

Усі події RIGHTS NOW! супроводжуватиме переклад жестовою мовою, а всі фільми, окрім програм DOCU/УКРАЇНА та DOCU/ДІТИ, матимуть адаптовані субтитри українською мовою. Детальніше про це – за посиланням

Я придбав/-ла абонемент (сертифікат). Це означає, що він більше не потрібен?

Так, адже всі події та покази онлайн є безкоштовними. Для наших відданих глядачів та глядачок, які придбали абонемент, у нас є кілька пропозицій:

  • Придбаний вами абонемент може бути зараховано як благодійний внесок. На знак вдячності ми подаруємо вам набір цьогорічної фестивальної сувенірки (наплічник, футболку, наліпку та ручку) і зробимо знижку 20% на абонемент на наступний фестиваль. Для команди Docudays UA організовувати фестиваль онлайн за нинішніх обставин – це справжній виклик. Саме тому нам неабияк важливо відчувати підтримку та допомогу нашої аудиторії.
  • Ми можемо «заморозити» ваш абонемент – він буде дійсним наступного року. 
  • Повне відшкодування грошей за придбаний абонемент.

Ви можете обрати бажаний та зручний для вас варіант, заповнивши коротку гугл-форму. 

Чи відбудуться індустрійні заходи DOCU/ПРО онлайн?

Так, у межах індустрічної платформи DOCU/ПРО ми підготували ексклюзивні онлайн-події для власників/-ць індустрійних акредитацій DOCU/ПРО. Cеред них: 

  • Ukrainian Doc Preview – презентація актуальних українських документальних фільмів на стадії виробництва перед фахівцями/-чинями кіноіндустрії, втілена в партнерстві з Українським інститутом.
  • Meet Professionals – цикл онлайн-зустрічей з міжнародними експерт(к)ами документального кіно.

Як я дізнаюся про ці події?

Усім власникам/-ця індустрійної акредитації прийде лист на електронну пошту щодо можливостей запису, графіку заходів та зустрічей. 

Чи можу я все-таки повернути свою індустрійну акредитацію?

Так, усі власники/-ці індустрійної акредитації отримають на пошту листа про можливості повернення коштів. 

Ми дуже вдячні журналіст(к)ам за готовність підтримати нас інформаційно. Оскільки цього року всі покази та події відбуваються онлайн та безкоштовно, акредитуватися на них не потрібно. 

З питань організації інтерв’ю звертайтеся до Марії Матяшової, прескоординаторки фестивалю, на e-mail: maria.matiashova@docudays.ua

Що буде із Живою Бібліотекою та простором для дітей і підлітків DOCU/ТАБІР?

Усі охочі зможуть зареєструватися до дистанційного спілкування з «книгами» у Живій Бібліотеці з 27 квітня до 2 травня включно. Підліткам з різних куточків України ми запропонуємо участь в онлайн-студії документального кіно, де під менторством документальних режисерів/-ок вони створюватимуть у DOCU/ТАБОРі власні документальні стрічки про життя на карантині.  

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ