Підтримати нас

У Херсоні – нова поліція

Автор статті
11 лютого 2016 13:00
629
Поширити:

На вулиці нашого міста замість міліції вийшли “люди в чорному” .

На березі Дніпра, 8 лютого, триста три нових патрульних поліцейських присягнули “служити і захищати”. Серед них – 61 представниця прекрасної статі.

Привітати нових херсонських поліцейських прибув міністр МВС України Арсен Аваков і очільниця Національної поліції України Хатія Деканоїдзе.

Право урочисто зачитати текст Присяги надали головному патрульному Херсона – лейтенанту поліції Максиму Єрмакову.

– Восени минулого року в Херсоні розпочався набір до нової патрульної поліції. Тоді заявки подали 3200 людей, завершили навчання 302 кандидати. Ось вони тут усі – кращі з кращих, кожен десятий. Ті, кому вірите ви, хто живе в Херсоні, і ми, хто працює в Києві. – підкреслив міністр. За словами Арсена Авакова, ключовим в діяльності нової поліції повинен бути принцип “служити і захищати”, а не “карати і “кришувати”. Він побажав поліцейським бути “передовим бійцем”  змін і реформ в Україні.

У свою чергу, голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе побажала новим поліцейським завжди залишатися вірними  народу, дотримуватися Конституції, бути гуманними, чесними, сумлінними та дисциплінованими.

– Сьогодні ви стали обличчям не лише патрульної поліції, а й нашої держави, громадянам якої будете чесно та віддано служити і захищати. Ще раз вітаю з цією визначною подією у вашому житті. Я вірю, що разом з вами ми побудуємо нову країню. Бажаю вам працювати з вогнем у серці та мудрістю в думках, – звернулась до патрульних Хатія Деканоідзе.

У новій патрульній поліції Херсона працюють 16 учасників АТО. Одній из них, Тетяні Нейвірт, яка влітку 2014 року з дитиною приїхала з палаючого Дебальцева, Арсен Аваков подарував вишиванку.

Після всіх урочистостей – фото з родиною та пересічними херсонцями, квіти та настанови від батьків “бути молодцями”. А вже об 11 вечора патрульні вирушили на своє перше чергування.

Високі гості зі столиці приїхали не з порожніми руками. Вони привезли херсонським патрульним 30 авто. А скільки усього витратили коштів на нову поліцію в Херсоні?

– Форма – це американський грант. Жодна копійка не потрачена з бюджетних коштів. Машини виділила Японія за Кіотським протоколом, так само – жодних бюджетних коштів. Плюс планшети і система “Цунамі”  за американську допомогу. По суті, бюджетне фінансування – це тільки заробітні плати поліцейських, внутрішні роботи в штабі, і пальне, – розповів директор Департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко.

Хто ж вони, нові поліцейські? Юристи, економісти, селяни, бізнесмени, менеджери, домогосподарки, вчителі, працівники держустанов тощо. Більше половини –з вищою освітою. Серед них багато кандидатів у майстри спорту з рукопашного бою, з футболу міжнародного класу. Наймолодшим патрульним 22 роки, найстаршому – 36. Усіх поєднує одне – величезне бажання працювати. Наприклад, Олександр Бобир. За словами хлопця, він готовий до великих навантажень, відповідальності, до роботи зі специфічним контингентом, і до того, що люди будуть просити з ним сфотографуватися. А ще – що кожен крок нових поліцейських громада розглядатиме “під лупою” .

Вперше за всю історію України правоохоронцем можна було стати без доларів у конвертах, могоричів чи “волохатої руки” . Усе залежало від самої людини та її бажання працювати. До відбору нових патрульних дуже активно долучилась редакція “Вгору” та колектив Херсонського обласного Фонду милосердя та здоров’я.Херсон з нетерпінням чекав на нову поліцію. Кредит довіри до неї величезний. Херсонці вірять, що місто зміниться на краще, а водії більше не паркуватимуться, де заманеться і не “літатимуть”безкарно  на червоний сигнал світлофора.  Є надія, що і маршрутчики нарешті вивчать правила дорожнього руху та навчаться чемно поводитися з пасажирами. А з тротуарів зникнуть незаконні лотки із апельсинами-бананами, цукерками та побутовою хімією. Самі ж громадяни перестануть смітити на вулицях та палити у громадських місцях. Проте задля цього зусиль самих лише поліцейських недостатньо. Варто почати з себе. За словами очільниці Національної поліції Хатії Деканоїдзе, у Києві рівень довіри до нової патрульної поліції зріс з 1 до 85%. І коли дивишся на хлопців та дівчат у новій формі, із палаючими очима та щирим бажанням зламати стару систему – віриш, що все у нас вийде.

${gallery:e49beaf3fef50b45bab4efbb74b40031}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ