Підтримати нас

У музеї показують мистецтво сімейних пар

04 березня 2017 16:30
317
Поширити:

2 березня у Музеї історії Києва відкрилась виставка "Love. Contemporary". До участі запросили 15 пар сучасних українських художників. Через свої роботи показують, чим є кохання для них особисто і як воно допомагає творити. Спеціальний гість — художник Роман Жук. Створив для виставки інсталяцію — велике блискуче серце, що зустрічає гостей у холі музею. На виставці представлені живопис, графіка, фотографії, інсталяції та відео-арт.

Серед учасників такі сімейні пари: Олег Тістол і Марина Скугарєва, Ілля Чічкан і Маша Шубіна, Артем Волокітін і Тетяна Маліновська, Ярослав Присяжнюк та Ілона Сільваші, Ігор Гусєв та Ната Трандафір, Богдан Перевертун та Франсуаза Оз.

Марина Скугарєва "Портрет О. Тістола"Марина Скугарєва "Портрет О. Тістола"

"Захопившись актуальними проблемами суспільства - війною, соціальною нерівністю, несправедливістю, сучасні художники часто лишають осторонь вічні цінності. Проект "Love. Contemporary" пропонує представникам новітнього мистецтва висловитися про кохання як рушійну силу життя так, як вони це вміють", - розповідає куратор виставки Юлія Нужина. - Кожна пара створила роботи у близькому їм жанрі мистецтва. Художники представляють свої роздуми — жіночу і чоловічу точки зору на значення кохання в епоху "суспільства споживання".

Фотопортрет Марини Скугарєвої та Олега ТістолаФотопортрет Марини Скугарєвої та Олега Тістола

Олег Тістол і Марина Скугарєва представили роботи з сімейного архіву. Показали старі картини, демонструючи, тим самим, як довго вони разом. Робота Олега Тістола "Портрет з годинником" написана 1988-го. Зобразив дружину сидячи з ручним годинником.
Марина Скугарєва написала портрет чоловіка, коли він відпочивав на кухні. На ньому Тістол сидить, читаючи газети. На столі — пляшки і цигарки.
Спільний фотопортрет пари у національних костюмах показує, що, перш за все, вони українці.

Богдан Перевертун "Магнетизм поглядів"Богдан Перевертун "Магнетизм поглядів"

 

Богдан Перевертун та Франсуаза Оз представили свіжі роботи, написані спеціально до виставки. Картина "Магнетизм поглядів" Перевертуна показує — зустрівшись поглядами, між людьми може виникнути безліч емоцій, спалахів, іскор.

Франсуаза Оз "Перше кохання"Франсуаза Оз "Перше кохання"

Франсуаза Оз показує дитяче кохання — наївне і серйозне одночасно. Супроводжує роботи підписами на кшталт - "Ти ще не вмієш рахувати до ста, то про яке кохання ти можеш казати".

Ілля Чічкан "Клод Моне"Ілля Чічкан "Клод Моне"

Ілля Чічкан і Маша Шубіна показали картини, написані у властивій їм іронічній манері. Чічкан у роботі "Клод Моне" зобразив двох мавп у воді, що цілуються. Шубіна намалювала маленькі картинки "With love", у яких гіпертрофовано показує усі "радощі" сімейного життя.

Маша Шубіна "With love"

Маша Шубіна "With love"

Виставка "Love. Contemporary" триватиме у Музеї історії Києві до 2 квітня.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ