Підтримати нас

У Херсоні стартує Фестиваль американського кіно

07 лютого 2020 13:00
182
Поширити:

У суботу, 8 лютого о 17:30 у Херсонському державному будинку художньої творчості (колишній кінотеатр Трудові Резерви, вул.Суворова, 3) відбудеться офіційне відкриття фестиваля у нашому місті за участі американського кінорежисера Тіма Скусена. Який презентує перший фільм фестивалю, свою повнометражну документальну роботу “Нуль відсотків”.

Фільм пропонує глядачам пильний погляд на програму вищої освіти у тюрмі суворого режиму Сінґ-Сінґ. Стрічка показує, що студенти, які отримали стипендію від організації Hudson Link, – це чоловіки, які зрозуміли величезний вплив заподіяних злочинів на життя – їхні власні, та інших людей. Назва фільму «Нуль відсотків» означає, що жоден випускник Hudson Link не був повторно засуджений та ув'язнений, відбувши перший термін. Зважаючи на загальнонаціональну статистику, що свідчить про 60-відсодковий показник рецидивізму, «Нуль відсотків» переконливо доводить, що програма Hudson Link має довготривалі й позитивні ефекти.

Наступні покази пройдуть у арт-клубі Masson (вул.Суворова, 27):

9 лютого о 15:00 херсонці мають шанс подивитися фільм "Будемо сусідами?" режисера Моргана Невілля.
Лавреат премії «Оскар», режисер Морґан Невілл у фільмі «Будемо сусідами?» вимальовує інтимний портрет найулюбленішого сусіда Америки – Містера Фреда Роджерса, – портрет чоловіка, якого змалку знають чи не всі американці, які дивилися його дитячу телепрограму. Ця емоційна та зворушлива стрічка проводить нас за лаштунки телешоу та світу казок у самісіньке серце творчого генія, за плечами якого цілі покоління дітей, що вміють співчувати і мають безмежну уяву. Історія героя цієї стрічки надихнула творців художнього фільму

"Прекрасний день по сусідству" (Beautiful Day in the Neighborhood), у якому роль Фреда Роджерса виконує Том Генкс.

9 лютого о 17:30 пройде показ стрічки "Місто-музей" режисерки Дженніфер Трейнер.

У 2017 році Музей сучасного мистецтва штату Массачусетс (MASS MoCA) став найбільшим центром сучасного мистецтва в світі. Це історія унікальної установи, містечка, в якому вона розташована, та величезного ризику, надії та сили мистецтва, що ґенерує культурне та економічне відродження. З ориґінальною музикою басиста відомого гурту Wilco Джона Стіррата, та за участю низки художників, серед яких, Джеймс Туррелл, Дейвід Бірн та Білл Т. Джоунз, «Місто-музей» показує, як ідея перетворюється на реальність, слідуючи за створенням монументальної інсталяції Ніка Кейва UNTIL, – що піднімає теми озброєного насильства, раси та «американської мрії».
Організатори зазначають що після фільму є гарна можливість обговорити херсонські культурні реалії і у дискусії зрозуміти, чи можна щось з представлених у фільмі “кейсів” використати у роботі на нашому “урбаністичному полі”.

10 лютого о 18:30 фільм “РБҐ: життя ікони правосуддя” режисерок Джулі Коен та Бетсі Вест. Глядачі познайомляться з біографією, мабуть, найбільш знаною суддею за все існування Сполучених Штатів Америки - Ребекою Бейдер Ґінзбург, що зуміла отримати роботу в ті часи, коли жінок не брали в юридичні контори навіть секретарями, і захищала гендерну рівність протягом десятків років.

Завершить фестиваль 11 лютого о 18:00 фільм "Стіна світанку" режисерів Джоша Ловелла та Пітера Мортімера. Що розкаже про те, як у січні 2015-го року американські скелелази Томмі Колдвелл та Кевін Йорґесон прикували світову увагу, намагаючись подолати Стіну Світанку – нездоланну 900-метрову скелю в Національному парку «Йосеміті», що в Каліфорнії. Ці двоє буквально тижнями жили у вертикальному положенні, привертаючи увагу телеглядачів з усього світу.

Вхід на всі події фестивалю - вільний.

Фестиваль американського кіно “Незалежність” (AIFF) вже 10 років щорічно проходить у Києві та регіонах. AIFF було започатковано за ініціативою Посольства США в Україні у листопаді 2011-го року. Фестиваль динамічно поєднує американські ігрові й документальні фільми, які розповідають історію Америки, висвітлюючи її розмаїття і цінності й демонструючи силу незалежної думки і свободи слова. Це не тільки фестиваль, а й форум для дослідження потенціалу видатних фільмів, які можуть змінювати світ, і здатності кінематографістів розглядати найважливіші суспільні проблеми через призму мистецтва.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ