Підтримати нас

У Херсоні керівництво ТЕЦ самовільно запустило котельні

Автор статті
14 листопада 2018 17:53
768
Поширити:

У Херсоні вирішили запустити опалення, незважаючи на 300-мільйонний борг.

У Херсоні вирішили запустити опалення, незважаючи на 300-мільйонний борг, передає сайт Сьогодні.

У Херсоні керівництво ТЕЦ самовільно запустило котельні і пообіцяло, що тепло в квартири жителів міста надійде вже до кінця тижня. Водночас підприємство заборгувало "Нафтогазу" близько 300 мільйонів гривень і, перш ніж обігрівати будинки, мало виплатити хоча б третину суми.

Тим часом, хоча ТЕЦ і запустили, але тепліше в квартирах поки не стало, і жителька Херсона показала, як вона гріється в холодній хаті.

"Під ковдру на ніч бутель п'ятилітровий грію, у мене радикуліт, все грію", – зізналася Клавдія Онищенко.

Через холод в школах Херсона тимчасово зупинили навчальний процес до кінця тижня, але 30 дитячих садків вирішили не закривати – приміщення будуть обігрівати електрокамінами.

"Вирішили питання з автономністю опалення. Але, на жаль, на сьогодні ми не можемо однозначно і миттєво перевести всі ці установи, тому що це вимагає фінансових узгоджень", – пояснив начальник Департаменту освіти і науки Херсонської ОДА Євген Криницький.

У свою чергу жителі міста вийшли на акцію протесту, щоб дізнатися, коли чекати подання тепла.

Проблеми з опаленням виникли через борги державної ТЕЦ перед "Нафтогазом" – вони становлять близько 300 млн гривень, і, щоб отримати ліміти на паливо і почати опалювальний сезон, підприємству потрібно виплатити як мінімум 100 мільйонів.

Керівники ТЕЦ сподіваються на реструктуризацію боргів, але поки що пустили тепло самостійно.

"ТЕЦ відкрили ті запаси газу, які є в системі, вона по суті зробила несанкціонований відбір газу. Але це потрібно було зробити, щоб розпочати опалювальний сезон і не допустити техногенної катастрофи", – розповів заступник голови Херсонської ОДА Олександр Адамчик.

У свою чергу, виконувач обов'язків гендиректора Херсонської ТЕЦ Віктор Судак розповів про звернення до "Нафтогазу".

"Коли звернулися до "Нафтогазу" й отримали відмову – не підпадаємо з тієї причини, що колись підприємство створювало графік, мені пояснили, що дозволено один раз в житті, і до цього підприємство графік не витримало, і ми, нібито, втратили право на погашення боргів ", – повідомив він.

Рішення про надання необхідних об’ємів газу обласні чиновники і керівництво ТЕЦ зараз очікують від уряду.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ