Підтримати нас

У Херсоні під час ожеледиці вже травмувалися понад 20 людей - оперативні дані міського травмпункту

Автор статті
22 грудня 2021 11:37
1,017
Поширити:

Протягом останньої доби кількість постраждалих від ожеледиці, які звернулися до міського травматологічного пункту Херсонської міської клінічної лікарні ім. А. і О. Тропіних сягнула 22 осіб. Переважна більшість з них - люди похилого віку. Про характер, важкість травм та допомогу, надану постраждалим, журналісти медіаплатформи “Вгору” спілкувалися з генеральним директором клінічної лікарні Леонідом Ремигою.

З 22 осіб, які постраждали від метеорологічних умов останньої доби, сім осіб отримали переломи верхніх кінцівок, чотири - травми нижніх.  Двоє з постраждалих потребують стаціонарного лікування та хірургічного втручання, внаслідок переломів нижніх кінцівок. Решта людей відбулися забоями м’яких тканин нижніх кінцівок.

Як повідомив генеральний директор Херсонської міської клінічної лікарні ім. А. і О. Тропіних Леонід Ремига, більшість травмованих - люди пенсійного або похилого віку. Всім постраждалим надано необхідну допомогу. Зокрема, проведено рентген, за необхідності накладено гіпсові пов'язки, надано знеболювальні препарати:  

“Людям пенсійного і похилого випадку не бажано виходити на вулицю в негоду, за виключенням нагальної необхідності, наприклад, до аптеки, - застерігає Леонід Ремига, - Потрібно дочекатися, коли тротуари та дороги посиплють піском, сіллю або почнеться відлига. Більшість постраждалих літнього віку на запитання нашого медперсоналу щодо необхідності виходити в ожеледицю просто відповідали: “А ми думали, що сніг м'який і не слизько”. 

Разом з тим, Леонід Тимофійович зазначає, що ожеледиця не має такого високого рівня небезпеки як, скажімо, близько двох років тому:

“На початку грудня позаминулого року йшов дощ та одразу замерзав і це було страшно. До нашого травмпункту надходило до ста звернень на добу. Зраз ситуація не настільки гостра. Та все одно, не варто наражатися на небезпеку, і в таку погоду слід бути обачними”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ