Підтримати нас

У Данію і Польщу - по сало

16 грудня 2021 17:27
1,243
Поширити:

Ще зовсім недавно статті, що прямо чи приховано рекламували українські горілчані бренди, обов’язково ілюструвало доволі стандартне фото. На ньому пляшка горілки з етикеткою до читача, повна чарка і тарілочка. А на тарілочці окраєць чорного хліба, солоний огірок й шмат товстелезного сала з м’ясними прожилками. Саме воно стало тим українським продуктом, який везли на гостинець по всьому світові – в Канаду, Париж, Брюссель і навіть Лондон. 

Схоже, ця традиція незабаром відійде в минуле. На ринках усе менше високоякісної свинини, вирощеної в домогосподарствах. А колективні ферми, що колись вражали тисячними поголів’ями, давно світять дірявими дахами.

Тож шокова сенсація від української митниці, певно, вже нікого не здивує. Виявляється, за підсумками 11 місяців цього року,  наша країна ввозить вдесятеро більше свинини, аніж експортує.  А саме - вивезла на експорт в інші держави 3,6 тисячі тонн, при цьому імпортувала вдесятеро більше – 36,6 тисячі тонн.  Найбільшими рятівниками репутації нашої країни як одного з найбільших споживачів свинини, повідомила Державна митна служба,  цього року стали Данія (завезли товару на $31,8 мільйона), Польща ($12 мільйонів) і Нідерланди ($ 9,6 мільйона).

При цьому з України свинину найчастіше везли до ОАЕ (на $ 3,9 мільйона), Гонконгу ($1,3 мільйона) і в Грузію ($ 502 600).

Отже, цілком логічно очікувати на подорожчання сала. До того ж  господарства країни масово переходять на утримання м’ясних порід свиней: їх і  вирощувати значно простіше та й попит на них набагато більший.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ