Підтримати нас

Тотальний контроль: гроші українців моніторитимуть по-новому

Автор статті
05 серпня 2018 02:00
606
Поширити:

В Україні запропонували ввести ідентифікацію клієнта й встановлювати мету здійснення переказів, без відкриття рахунку, на суму понад 30 тис. грн.

У Мінфіні вважають, що подібні перекази повинні супроводжуватися повною інформацією про платника і одержувача, в якій необхідно вказувати місце проживання, серію і номер паспорта, ідентифікаційний код, пише Liga.Zakon.

Щоб переказати менше 30 тис. грн, достатньо буде мінімальної інформації про ініціатора та отримувача. Йдеться про прізвище, ім'я та по-батькові чи найменування юрособи, номер рахунку або обліковий номер фіноперації, що дозволяє здійснити відстеження операції.

Відповідні вимоги не поширюватимуться на зняття коштів з власного рахунку, переведення коштів з метою сплати податків, штрафів, комунальних платежів, при використанні електронних грошей для оплати товарів або послуг.

Крім того, у Мінфіні анонсували підвищення порога операцій, що підпадають під відстеження, з 150 тис. грн до 300 тис. грн.

Список суб'єктів первинного фінмоніторингу, що повідомлятимуть про підозрілі операції, доповнять бухгалтерами та податковими консультантами.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ