Підтримати нас

Топ природоохоронних зон України

Vgoru
Автор статті
14 квітня 2021 11:20
957
Поширити:

Одним з найпопулярніших заповідників нашої країни вважається "Асканія-Нова": степ, що розкинувся на десятки гектарів, де вільно гуляють тварини і буйство фарб - усе це справляє незабутнє враження. Але цей біосферний парк не єдиний заповідний куточок - зберемо добірку найцікавіших і великих природоохоронних територій України.

Карпатський біосферний заповідник

Під природоохоронну зону відведено понад 57 тис. гектарів - складно уявити собі масштаб площі, на якій розмістилися величні гори, смарагдові пагорби, річки і навіть водоспади. На території Карпатського заповідника знаходиться водоспад  Гук, який вважається однією з головних визначних пам'яток поряд з Говерлою.

Дунайський заповідник

Дельта Дунаю вважається найбільш заболоченим місцем на всій території Європи, тому не дивно, що велика частина Дунайського заповідника - поєднання озер, каналів, боліт і проток. Головний транспорт - човни, це надає особливого колориту подорожі, і дозволяє насолодитися красою природи в тиші.

Азово-Сиваський національний парк

Далеко не всі відпочиваючі на курортах Азовського моря знають, що поблизу Генічеська розташована одна з перлин заповідної території - Бірючий острів. Краса незайманого степу, різноманітність представників тваринного виду і птахів - саме по собі заслуговує на увагу, в поєднанні з Азовським морем - просто обов'язково для відвідування. Поїздку до Генічеська організувати просто: компанія "Сервіс Бус" організовує щоденні автобусні перевезення з Харкова https://servisbus.com.ua/avtobus-harkov-genichesk/, а на Бірючий регулярно збираються екскурсії.

Заповідник Медобори

У Тернопільській області є багато історичних і архітектурних пам'яток, але наймасштабніші і грандіозні були створені самою природою. Заповідна зона була створена для збереження вузьких гірських кряжів - Товтр. Велика частина території вкрита лісами: рідкісні рослини, тварини і птахи, занесені до Червоної книги. Детальніше про мешканців парку, його історії і головні об'єкти можна дізнатися в музеї заповідника, або самостійно насолодитися красою природи, прогулюючись по еко-стежках, і вивчаючи печери товтр.

Чорноморський біосферний заповідник

Площа понад 89 тисяч гектарів розкинулася на території Миколаївської та Херсонської областей, більшого немає в Україні. Уся краса чорноморського ландшафту представлена тут: акваторії заток, степ, острови і піщані масиви. Незважаючи на те, що головна увага зосереджена навколо збереження рідкісних видів птахів, крім представників пернатих можна також спостерігати за іншими тваринами і насолодитися красою унікального рослинного світу.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ