Підтримати нас

Спорт дійде до села

25 січня 2017 13:00
206
Поширити:

Обласним депутатам пропонують підтримати Обласну цільову програму “Спортивні споруди” на 2017-18 роки.

Як сказано в тексті самого документу, спеціалісти провели інвентаризацію “сфери фізичної культури та спорту на рівні кожної місцевої ради області”. І результати невтішні. У значної кількості місцевих рад немає жодного спортивного залу. Але є великі спортивні споруди (мабуть, мали на увазі стадіони). Проте їх стан жахає навіть перевіряючих. А без спорту не буде здорових громадян.

Отже, проблема є. І як пропонують її вирішувати?

Дія перша: будівництво багатофункціональних спортивних майданчиків. За два роки їх на Херсонщині має з’явитися аж 20 штук. За гарні очі цього ніхто не зробить. Де брати гроші? Аж 4750 гривень за два роки виділять з обласного бюджету. Ще стільки ж має надати місцевий бюджет.  Є у кошторисі загадковий рядок “Інші джерела”. Від них чекають аж 9500 гривень. Хто ці загадкові джерела-спонсори? Мабуть, небайдужі підприємці.

Дія друга: ремонт уже наявних спортивних 20 споруд. За два роки обласний бюджет виділить трохи менше грошей – аж 4000 гривень. Стільки ж має надійти від кожного місцевого бюджету. Допомоги чекають і від спонсорів. А саме – 8000 гривень.

На що саме підуть кошти? Обласні кошти спрямовуються на матеріали для монтажу покриття, придбання спеціального спортивного обладнання, влаштування основи, огорожі, електричного освітлення майданчика, проведення всіх видів робіт, придбання товарів, оплату послуг тощо.

У свою чергу, органи місцевого самоврядування мають надати земельну ділянку, слідкувати за збереженням цілісності самого майданчика та за тим, щоб будь-хто міг вільно прийти і позайматися.

Кошти планують видавати не абикому. А тим громадам, які подадуть відповідно заповнену заявку. Затверджувати її будуть на сесії обласної ради.

Які результати хочуть отримати розробники? На думку розробників, усі вищеперераховані дії  допоможуть покращити стан матеріально-технічної бази сфери фізичної культури та спорту в області.

По-друге, підвищити рівень забезпечення населення, зокрема в сільській місцевості, сучасними спортивними  спорудами.

І по-третє, забезпечити щорічне збільшення в області кількості осіб, охоплених систематичними фізкультурно-оздоровчими та спортивними заняттями на 2 % від загальної чисельності населення.

Сподіваємось, що розробники врахували людський фактор. Адже гроші на добрі справи в нас дуже часто “губляться” в чиїхось карманах. А у вандали полюбляють щось зламати-зіпсувати.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ