Підтримати нас

Сьогодні - Всесвітній день психічного здоров'я

Автор статті
10 жовтня 2020 04:04
648
Поширити:

Всесвітній день психічного здоров'я відзначається щорічно з 1992 року. Встановлений він за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Всесвітня організація охорони здоров'я визначає психічне здоров'я як стан добробуту, в якому людина реалізує свої здібності, може протистояти звичайним життєвим стресам, продуктивно працювати і робити внесок у свою спільноту. У цьому сенсі психічне здоров'я є основою добробуту людини й ефективного функціонування спільноти.

Психічні і неврологічні розлади, а також розлади, пов'язані з вживанням наркотиків і інших речовин, поширені в усіх регіонах світу. Вони вражають кожну спільноту і кожну вікову групу в країнах з різними рівнями доходу. На ці розлади припадає 14% глобального тягаря хвороб, але більшість людей, які страждають від них (75% з яких проживають у країнах з низьким рівнем доходу), не мають доступу до необхідного їм лікування.

Європа та стан психічного здоров'я

Показники поширеності порушення психічного здоров'я в Європі є дуже високими.

Психоневрологічні розлади є другою за значущістю причиною хвороб (після серцево-судинних захворювань).

На долю психоневрологічних розладів припадає також понад 40% усіх хронічних захворювань.

П'ять із п'ятнадцяти важливих факторів, що впливають на тягар хвороб, припадає на долю психічних розладів.

З десяти країн світу з найвищим показником самогубств - дев'ять європейських країн. Щорічно добровільно в Європі полишають життя близько 150,000 осіб, з яких 80% - чоловіки.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ