Підтримати нас

Шевченка вперше видали арабською

17 липня 2016 05:45
308
Поширити:

У Міністерстві закордонних справ України презентували першу в історії збірку творів Тараса Шевченка в перекладі арабською мовою.

Про це повідомляє VIDIA із посиланням на МЗС.

До збірки “Тарас Шевченко. Вибрані літературні та мистецькі твори” увійшли статті кувейтського та українського літературознавців дроктора Алі Аль-Енезі та професора Григорія Семенюка про життя та творчість Тараса Шевченка, вибрані поетичні твори та репродукції картин, п’єса “Назар Стодоля”, тлумачний словник історичних та культурних реалій.

Ідея видати збірку виникла у ході підготовки до відзначення 200-ліття від дня народження Тараса Шевченка. Проект був реалізований Посольством України в Кувейті у травні 2016 року у взаємодії та за фінансової підтримки Національної ради з питань культури, мистецтва та літератури Кувейту.

Над перекладом працювала команда пееркладачів, сформована з представників обох країн, – Олена Хоміцька (Київський національний університет імені Тараса Шевченка), доктор Фадель Аль-Мувейль (Вищий інститут театральних мистецтв Кувейту) та Володимир Мартинюк (МЗС України), який також виступив упорядником книги і координатором проекту.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів