Підтримати нас

Що робити, щоб часник не жовтів навесні?

28 грудня 2016 13:30
16,791
Поширити:

Часник, улюблену пряність наших господинь, вирощувати просто і неважко. Проте досвідчені городники періодично стикаються у весняний час із таким явищем, як пожовтіння пір'я культури, що, звичайно, не може не викликати занепокоєння. Але ми дамо декілька порад і розповімо, чим полити часник навесні, щоб не жовтіло.

Вносимо добрива

Досить частою причиною пожовтіння пір'я рослини навесні є нестача азоту в грунті, особливо це стосується озимих сортів, які висаджують у листопаді-грудні. Причому зазвичай таке добриво восени не вноситься, оскільки до весни вимивається з грунту. Тому якщо перед вами стоїть завдання, чим полити, якщо жовтіє зимовий часник, то хорошим рішенням може стати підживлення азотистими добривами або перегноєм, розведеним у воді.

Стимулюємо часник

Ще однією причиною пожовтіння рослин може бути промерзання грядок ранньою весною при заморозках. У цьому випадку, замислюючись, чим полити часник, щоб не жовтіло перо, слід застосувати один із популярних нині стимуляторів росту, наприклад, Циркон, Гетероауксин, Епін. Засіб необхідно розбавити у воді за  інструкцією. Часник поливають або обприскують отриманим розчином.

Лікуємо часник

У деяких випадках причиною жовтизни, проступаючої на пір'ї культури, можуть бути різні захворювання і шкідники. У першому випадку, щоб часник не жовтів, можна полити грядки сіллю, а точніше, соляним розчином, який, як відомо, є антисептиком. На 10 л води беруть 1 склянку солі і ретельно розмішують. Крім того, досить часто досвідчені городники використовують настій попелу, який готують з відра окропу і 1 кг речовини. Засіб настоюють три доби і лише потім використовують. Непоганим варіантом того, чим полити, якщо часник почав жовтіти, може стати слабкий розчин марганцівки.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ