Підтримати нас

Сесія облради: корупція, культура і вода

Автор статті
08 квітня 2016 12:00
648
Поширити:

В останній день березня депутати обласної ради зібралися на пленарне засідання.

У цей же час під стінами “білого дому”  зібрався пікет. Спортсмени та їхні тренери вимагали від обласної влади припинити нищити спортивні школи. І не робити замість трьох закладів – один.

Гроші поліції та воїнам

Порядок денний складався із 63 питань. Спочаику обласний прокурор Сергій Ромась відзвітував про роботу свого відомства за минулий рік. Якщо коротко – рівень злочинності в Херсонській області зростає. І лише 5 злочинців-корупціонерів потрапили до в’язниці.

Депутати затвердили перелік першочергових природоохоронних заходів. Так, 17 тисяч гривень хочуть витратити на внесення змін до наукового обґрунтування “необхідності оголошення ландшафтного заказника місцевого значення “Балка Великі Сірогози”. Ще 195 тисяч піде на інвентаризацію територій та об’єктів природно-заповідного фонду області. Видання екологічного паспорта Херсонщини коштуватиме 5000 грн., а видання регіональної доповіді про стан навколишнього середовища – ще 10000 гривень.

Херсонські спортсмени отримають стипендії.  На них можуть розраховувати переможці та призери офіційних міжнародних та всеукраїнських змагань. Щомісяця протягом року вони зможуть отримувати по 1500 гривень.

На модернізацію сайту херсонської обладміністрації та розробку її мобільного додатку депутати виділили 84 тисяч гривень.

Підтримуватиме область і національну поліцію. Аж на 2,5 мільйони. На ці гроші планують закупити паливо, встановити відеоспостереження на постах дорожньо-патрульної служби, зробити ремонт стаціонарного посту  на трасі Херсон-Джанкой-Феодосія-Керч. Також побудують стаціонарний пост на трасі Нова Каховка-Армянськ. На комп’ютерну та оргтехніку  піде 300 тисяч бюджетних гривень.  Окрім цього, закуплять пошуковий комплекс, прилади для радіорозвідок і мініатюрні цифрові відеореєстратори.

Область вирішила допомогти учасникам АТО із житлом. Держава зобов’язалась компенсувати 30% вартості квартири, ще 20% компенсують із обласного бюджету. Решту має сплатити боєць.

Допомога людям

Оголосили конкурс на посаду керівника комунального закладу “Агенція розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад Херсонської області”. Усі бажаючі мають подати документи до кабінету 323, що у будівлі на Площі Свободи,1.

Не забули депутати і про себе. Із обласного бюджету їм будуть відшкодовувати витрати на проїзд. Але лише за умови, що вони нададуть проїзні квитки та приїхали на засідання сесій, робочих груп та комісій.

Депутати облради звернулися до своїх колег із міської ради. І попросили звільнити “Ювілейний”  від сплати земельного податку.

Народні обранці не дозволили видобувати пісок. Фірма, що зареєстрована у Маріуполі, хотіла заробити на херсонських надрах. Проте депутати їй цього не дозволили. Голова облради заявив, що дасть дозвіл лише фірмі з херсонською реєстрацією, яка буде сплачувати податки до місцевих бюджетів.  Тимчасово заборонили і проведення рубок полезахисних лісових смуг в області. З такою ініціативою виступив депутат від “Солідарності”  Євген Рищук.

Обранці допомогли відомій у нашому місті активістці Валентині Крицак. Вона зараз мужньо бореться з тяжкою недугою. Херсонці влаштували вже не одну акцію Для збору коштів на її лікування.

– На підтримку нашого волонтера Валентини Крицак депутати віддали 54 голоси і тим самим виділили їй 50 тисяч гривень на лікування. Наша комісія, згідно з Положенням, не мала права виділити більш, ніж 2 тисячі гривень. Для Валентини депутати зробили виняток”, – прокоментувала секретар комісії із питань соціального захисту та охорони праці, голова фракції “УКРОП”  Оксана Булахова, – Мені дуже приємно, що колеги нашу ініціативу підтримали.

У Херсоні не буде центру  культури

Справжні баталії розгорнулись довкола реорганізації “Палацу молоді та студентів”. Про них ми детально писали минулого тижня у статті “Де в Херсоні буде центр культури”. Депутати висловили власну думку щодо подібної ініціативи. Одні були категорично за, інші пропонували більш детально все проаналізувати. Начальник обласного управління культури Світлана Думінська з трибуни повідомила, що у Палаці займаються багато спортивних секцій. Усі – без будь-яких договорів оренди. Але гроші за неї вони платять. Питання – кому платять?

Як на це відреагували депутати? А ніяк. Жодної репліки чи обурення. Жодних звернень до правоохоронців із закликами перевірити інформацію. Лише Андрій Путілов запевнив, що найближим часом  все ж проведе перевірку роботи “Палацу молоді та студентів” .

Наприкінці засідання  депутати підтримали обидва депутатські запити представника “Батьківшини” Юрія Одарченка. Перший – до міського голови Володимира Миколаєнка. Депутат просить усунути порушення у діяльності міськводоканалу.  Народний обранець упевнений, що тарифи за водопостачання для херсонців завищені, а з кранів тече не придатна для споживання рідина. І прийняти відповідні управлінські рішення щодо його керівника Ігоря Козакова. Інший запит – повністю заборонити вирубку дерев на території Херсонщини.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ