Підтримати нас

Саудівська Аравія готова заморозити видобуток нафти

25 березня 2016 04:50
690
Поширити:

Уряд найбільшого експортера нафти Саудівської Аравії оголосив про готовність укласти договір з заморожування видобутку нафти. При цьому, країна готова підписати угоду з представниками Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) навіть без участі Ірану, який оголосив про особливі умови.

Країни-експортери нафти готові йти на такі крайні заходи вперше за довгі роки. Причиною тому послідувала необхідність поліпшити власне економічне становище, яке страждає від падіння цін на нафту. Економіки цих країн повільно, але впевнено катяться до масштабної кризи. І щоб не допустити такої ситуації, було прийнято рішення про замороження видобутку нафти з метою збільшити її цінність і підняти вартість.

За деякими відомостями, Росія найбільше наполягає на якнайшвидшій імплементації цих заходів, так як економіка держави в сукупності з західними санкціями просто тане на очах. Разом з тим, Іран заявив, що не буде заморожувати видобуток до тих пір, поки щоденний рівень видобутку не досягне 4 млн. барелів.

17 квітня в Досі очікується зустріч представників країн ОПЕК і держав, що не входять в організацію експортерів нафти. Саме під час зустрічі планується обговорити угоду про заморожування видобутку. Учасниками стануть 15 країн, на які припадає близько двох третин світової нефтедобичі. За інформацією джерела в ОПЕК, найбільш імовірна домовленість про заморожування видобутку на січневому рівні. Про це Саудівська Аравія попередньо домовилася з Росією, Венесуелою і Катаром ще в лютому. Переговори з Іраном поки не увінчалися успіхом, тому як він планує спочатку відвоювати свою частку ринку, яка була до введення санкцій.

Нагадаємо, що згідно зі статистичними даними загальний обсяг видобутку нафти в Саудівській Аравії в лютому склав 10,23 млн барелів за день, в порівнянні з січневою цифрою в 10,21 млн барелів. У той же час в Росії видобуток скоротився більше, ніж в два рази з 25 млн. до 10,9 млн. через занадто велике здешевлення палива.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ